Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çubarov: "Rusya, Kırım'da durdurulsaydı Suriye'ye bu kadar karışamazdı"

Moskova’nın eski bir Sovyet Cumhuriyeti olan Gürcistan’la yaptığı savaşı hatırlatan Çubarov, “Eğer Rusya, Ağustos 2008’de engellenmiş olsaydı, Kırım’ı da işgal edemezdi” dedi.

Çubarov:

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, “Rusya, 2014 yılında Kırım’ı işgal ettiğinde ‘sert bir tepki’ alsaydı, Suriye’deki çatışmaya bu kadar müdahil olamazdı” dedi.

Anadolu Ajansına belirsizliklerin hüküm sürdüğü Suriye, Esed rejimi ve Rusya ilişkilerini değerlendiren KTMM Başkanı Çubarov, Rusya’nın Suriye’deki etkisinin, uluslararası aktörlerin gerekli tedbirleri almaması nedeniyle sürecin bu noktaya geldiğini belirtti.

Moskova’nın eski bir Sovyet Cumhuriyeti olan Gürcistan’la yaptığı savaşı hatırlatan Çubarov, “Eğer Rusya, Ağustos 2008’de engellenmiş olsaydı, Kırım’ı da işgal edemezdi” dedi.

Refat Çubarov, Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve Kırım Tatarlarına verdiği destek nedeniyle, Moskova’nın adımlarını “daha dikkatli” atmak zorunda kaldığının da altını çizdi. Çubarov, işgalin başından bu yana Türkiye’nin Kırım Tatarlarını, kardeşleri olarak korumaya çalıştığını ve haksız işgali hiçbir şartta kabul etmediğini kaydetti. KTMM Başkanı Çubarov, “Eğer Ankara’nın koruması olmasaydı Rus işgalci güçlerinin, bizlere daha neler yapabileceğini bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

KTMM Başkanı Çubarov ayrıca, Kırım’daki işgalin sürekliliği konusundaki endişelerini de dile getirdi. Çubarov, Kırım’daki Rus işgalinin 15-20 yıl daha devam etmesi halinde yaşanan baskıların artarak devam edeceğini ve Kırım’da Kırım Tatar halkının yok olma sürecine gireceğini vurguladı.

Kaynak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER