Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çocuklar İlk İslami Oyuncağa Kavuşuyor

Güney Rusya´dan göç eden Çerkez Müslümanlarından Shakoj New Jersey´de büyümüş. İislami yetiştirilme şeklini yansıtan pek çok kültürel oyuncak ya da kitap olmadığından yakınıyor.

Çocuklar İlk İslami Oyuncağa Kavuşuyor

Müslüman çocuklar için yeni bir oyuncak bebek ABD´de raflardaki yerini buldu.  Oyuncağın piyasadaki boşluğu doldurarak genç Müslümanların inançlarını daha iyi anlamalarına yardımcı olması hedefleniyor.

İmam Adem oyuncağının yapımcısı Danny Shakoj, 20 Temmuz Perşembe günü NBC News gazetesine verdiği demeçte

?ÇOCUKLARIN İSLAM HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLMASININ KOLAY YOLU NEDİR? DİYE DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM VE EN SONUNDA BU NOKTAYA GELDİK?

diyor.

Güney Rusya´dan göç eden Çerkez Müslümanlarından Shakoj New Jersey´de büyümüş. İislami yetiştirilme şeklini yansıtan pek çok kültürel oyuncak ya da kitap olmadığından yakınıyor.

?Bütün bayramları kutladık, Ramazan için oruç tuttuk? dedi. ?Ama çocuklar için çocuklarla muhabbeti ateşleyecek pek fazla şeyimiz yoktu.?

Bu nedenle, sanatçı Necdet Yılmaz´ın illüstrasyonları ile birlikte yazdığı yeni bir çocuk kitabı olan ?İmam Adem´in Maceraları? nı şekillendirmeye başladı.

Kitap 3 yaş ve üstü çocuklara yönelik. Kutsal Mekke´ye hac yapmak için yola koyulmuş bir imamın hikayesini aktarır. Bu imam geleneksel İslami kıyafetleri giyer ve içinde katlanmış yeşil seccade olan yeşil bir sırt çantası taşır.

?ÇOĞU ZAMAN, DİNİ FİGÜRLER ÇOCUKLARA KORKUTUCUDUR. BU YÜZDEN O HAC´A GİTMEK İÇİN FARKLI MACERALARDAN GEÇEN GENÇ BİR İMAM ?

diyor Shakoj.

?Farklı bir mahallede yaşıyor, futbol oynuyor, kırılan bir köprünün karşısına geçiyor ve timsahlarla uğraşmak zorunda kalıyor.?

Kitapta İmam Adem, problemleri çözmek için İslam´ın beş esasını kullanmaktadır. ?Kitap, sadaka ve çevreye karşı duyarlı olmak gibi şeylere de değiniyor.?

Kitabı yazarken genç kuzenleri ile istişarelerini hatırlatarak

?ŞU ANDA İSLAM´I ÖĞRETMENİN EĞLENCELİ BİR YOLU YOK.?

dedi.

?Ürünü geliştirirken onlara gösterdim. Bebek mağazalarını sadece anne ve bebeklerin tepkilerini almak için giderdim. Gerçekten çok iyi geri dönüşler oldu. ?

?İmam Adem´in Maceraları? öncelikli olarak Müslüman-Amerikan ailelere yönelik olsa da, Shakoj, tüm inançların çocuklarının Adem´in maceralarıyla ve yolculuğuyla bağ kurmasını umduğunu söyledi.

Kaynak:Bidunyahaber.org



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER