Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ÇİN´İN HİPERSONİK SİLAHLARI ABD´Yİ ÜRKÜTTÜ

Kıdemli Pentagon yetkilisi Michael Griffin, ABD´nin Çin´in geliştirdiği hipersonik silahlara karşı önlem alamadığı takdirde nükleer üstünlüğün kaybedileceğini söyledi.

ÇİN´İN HİPERSONİK SİLAHLARI ABD´Yİ ÜRKÜTTÜ

Kıdemli Pentagon yetkilisi Michael Griffin, eğer ABD Çin´in ve Rusya´nın geliştirdiği hipersonik silahlara karşı savunma sistemleri geliştirilmezse, ABD Deniz Kuvvetleri´nin nükleer güçle çalışan ve dünyanın dört bir yanında düzinelerce savaş uçağı taşıyan uçak gemilerinin gücünü kaybedeğini söyledi. 

RİSK ALTINDAYIZ

Washington Examiner dergisine göre, Savunma Araştırma ve İstihkam Müsteşarı Michael Griffin McAleese-Credit Suisse Savunma Konferansı´nda konuştu. Griffin, ??Çinliler hipersonik sistemlerini taktiksel ve bölgesel anlamda konuşlandırabildikleri zaman, uçak gemilerimiz ve ileri sürülmüş kara birliklerimiz risk altında olacaklar´´ dedi.

Griffin, ayrıca, Çin´in son on yılda ABD´den 20 kat daha fazla hipersonik silah testi yaptığına dikkat çekerek, ABD denizcilerinin ve kara askerlerinin nükleer olmayan ve ses hızından beş kat daha hızlı giden mermilere karşı savunma yapamama durumunda, sınır ötesinde görev yapan askerlerinin risk altında olacağının da altını çizdi.

YA YOLLARINI AÇARIZ, YA NÜKLEER KULLANIRIZ

Griffin, ABD güçlerini risk altına sokmak, generallerin ??ya yollarını açarız, ya nükleer kullanırız´´ fikrine kapılmalarına izin vermek olduğunu ve bunun ABD için kabul edilemez bir durum olması gerektiğini belirtti.

Griffin, ??Kazanmalarına izin vermek veya nükleer kullanmak, her ikisi de kötü birer sonuç´´ olacağını vurguladı.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER