Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çin’de demokrasi tiyatrosu başladı: 96 milyon üyeli ÇKP’nin 20. Büyük Kongresi’nde Şi Cinping yeniden parti lideri seçilecek

96 milyon üyeye sahip Çin Komünist Partisi’nin büyük kongresi başladı. Parti kongresinde Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in yeniden parti genel sekreteri seçilmesi bekleniyor.

Çin’de demokrasi tiyatrosu başladı: 96 milyon üyeli ÇKP’nin 20. Büyük Kongresi’nde Şi Cinping yeniden parti lideri seçilecek

Çin Komünist Partisi’nin 20. Büyük Kongresi dün başladı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in bu kongrede de parti genel sekreteri seçilmesi bekleniyor. Cinping, 2018 yılında devlet başkanlığı için öngörülen iki dönem görev sınırını kaldırdığı için Mart ayında yeniden Çin Devlet Başkanı seçilmesi neredeyse kesin.

96 milyon üyeye sahip ÇKP’nin kongresine ülke çapındaki yerel örgütleri temsil eden 2300 delege katılıyor. Şi Cinping açılış konuşmasında Tayvan politikasını bir kez daha tekrarladı: “Ayrılıkçılara ve dış müdahelelere karşı kararlığımızı ve ulusal egemenliğimizi, sınır güvenliğimizi koruma irademizi bir kez daha gösterdik. Tayvan’ın bağımsızlığına karşıyız.”

Cinping ayrıca ÇKP’nin yoksulluğa karşı dünyadaki en büyük savaşı yendiğini söyledi. Kongre’nin sonunda Cinping’in 7 kişilik A takımını açıklaması bekleniyor, bazı isimlerin değişmesi muhtemel. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER