Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cihangir İslam´ın Sözleri

Hakan ALBAYRAK - 03. 11. 2108 Cumartesi

Cihangir İslam´ın Sözleri

03. 11. 2108 Cumartesi

FETÖ ile mücadelede kantarın topuzunun kaçırıldığı, at izinin it izine karıştırıldığı, kuruyla beraber yaşın da yakıldığı aşikâr.

KHK´nın kötüye (de) kullanılan bir enstrüman olduğu muhakkak.

İktidara yan gözle bakmanın adlî yahut malî riskleri ortada.

Bu süreçte binlerce mazlumun ?âh´ının alındığı şüphesiz.

AK Parti´de şura ilkesinin yerlerde süründüğü, liderin tasarruflarının sorgulanamadığı da malum.

Saadet Partili milletvekili Cihangir İslam, bu meselelere dikkat çektiği için kınanamaz.

Bu meselelere dikkat çekerek iktidarı ?silkelemeye´ çalışırken, ölçüyü kaçırıp, ?Ocakları sönsün diyor insanlar size, soyları kurusun diyor insanlar size? sözleriyle -hepimize tanıdık gelen- bazı vahşi bedduaları zikrettiği, tekfirciliği hatırlatan ?Allah´a kulluk etmiyorsunuz, aciz bir kula kulluk ediyorsunuz? ithamında bulunduğu ve ?15 Temmuz akşamı iki bâtılın çatışmasını seyrettik biz bu ülkede? dediği için kınanması ise gayet tabii.

***

FETÖ´yle mücadelede kantarın topuzu kaçırılarak bu mücadelenin haklılığına nasıl gölge düşürülüyor ise, bu mücadele kantarın topuzunun kaçırılmasına gösterilen tepkilerde de kantarın topuzu kaçırılarak bu tepkilerin haklılığına gölge düşürülüyor.

Şahsen ben de konuşmasındaki mezkûr aşırılıklardan ötürü Cihangir İslam´ı kınıyorum.

O akşam kendisi de sokakta olan Cihangir İslam´ın 15 Temmuz´la ilgili o cümleyi -kastı ne olursa olsun- nasıl kurabildiğini ve o cümlenin arkasında nasıl durabildiğini aklımın almadığını da belirtmeliyim.

Bununla beraber şunu da belirtmeliyim:

Kınamanın yeri parlamento kürsüsüdür, siyasi parti ve genel olarak sivil toplum zeminleridir, gazete köşeleridir, sosyal medyadır; adliye değil.

***

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´nın Cihangir İslam hakkında ?Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme? suçlarından re´sen soruşturma açması, siyasi tartışmaları mahkemeye taşıma alışkanlığının artık bıkkınlık veren örneklerinden biri.

Adliye bu işe karışmasa da yargılamayı vicdanımızda yapsak olmuyor mu?



Anahtar Kelimeler: Cihangir İslam Sözleri

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz