Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CİHANGİR İSLAM´A SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN DE DESTEK GELDİ

TBMM konuşması nedeniyle hakkında soruşturma açılan Saadet Partisi vekili Cihangir İslam´a sivil toplum örgütlerinden destek geldi.

CİHANGİR İSLAM´A SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN DE DESTEK GELDİ

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam´a destek sürüyor. Siyasetçiler ve hukukçular başta olmak üzere toplumun birçok kesiminden destek gören Cihangir İslam´a Demokrasi İçin Birlik (DİB), Diyalog Grubu, Hak ve Adalet Platformu ve Yurttaş Girişimi platformlarından tam destek geldi.

Cihangir İslam´ın Meclis´teki 1 Kasım tarihli konuşmasının ardından AnkaraCumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma toplumda bir tepkiye neden olmuş, Cihangir İslam için birçok destek mesajı gelmişti.

Demokrasi İçin Birlik (DİB), Diyalog Grubu, Hak ve Adalet Platformu ve Yurttaş Girişimi platformları tarafından ortak düzenlenen basın toplantısında "Milletvekilleri milletin sesidir" mesajı öne çıktı.

Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam hakkında Meclis kürsüsünden yaptığı konuşma nedeniyle soruşturma açılması Anayasal ve yasal hak olan kürsü dokunulmazlığının ihlalidir. Soruşturmanın atılan tweet´lere dayandırılması halinde de, Anayasa´nın ´Meclis konuşmaları dışarda tekrar edilebilir´ maddesi (83/1) uyarınca anayasa ihlali söz konusudur.
Meclis´te yapılan eleştirel konuşmaya tahammülsüzlük demokrasiye ve Meclis´e yeni bir darbe olduğu kadar rejimin gerçek yüzünü de göstermektedir.
Öte yandan, Sayın Milletvekili´ne karşı iktidar çevrelerinden kaynaklanan linç girişimi, sadece kendisini değil bütün muhalefeti hedef alan bir gözdağı hamlesidir.
Saadet Partisi Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam´ın yanında olduğumuzu bildiriyor, bütün muhalefeti ve kendisine demokratım diyen, hak ve adaletten yana herkesi destek vermeye çağırıyoruz.


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER