Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CIA Direktörü İsrail'de ortaya çıktı: Burns da burnunu soktu!

Cenin’de 9 Filistinlinin şehit edilmesinin ardından ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı Direktörü WIllIam Burns da İsrail’de ortaya çıktı.

CIA Direktörü İsrail

Önceki gün Cenin’de 9 kardeşimizin katledilmesinin ardından dün ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, İsrail’de ortaya çıktı. İsrail Kamu Yayın Kuruluşu’nun (KAN) haberine göre Burns’un “sürpriz” olarak tarif edilen ziyareti Tel Aviv’den başladı. Burns, burada İsrail Dış İstihbarat Servisi MOSSAD Başkanı David Barnea’nın da aralarında olduğu üst düzey İsrailli yetkililerle görüştü.

Burns’un Filistin topraklarını ziyaret edeceği de belirtilen haberde, konuyla ilgili ayrıntıya yer verilmedi. CIA Direktörü’nün temaslarının, ABD Ulusal Güvenlik Müsteşarı Jake Sullivan’ın bölge ziyaretinin ardından ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in de 30–31 Ocak tarihinde planlanan ziyareti öncesinde gerçekleşmesi dikkati çekti.

Katliamı kınayamadı ama cenaze evine gidecek

WashIngton yönetimi, İsrail güçlerinin dün Cenin Mülteci Kampı’nda düzenlediği katliama ilişkin kınama mesajı dahi yayınlamazken taraflara “gerilimi düşürme” çağrısı yapmıştı. Burns’un ise Filistin topraklarını da ziyaret edeceği belirtilen haberde, konuyla ilgili ayrıntıya yer verilmedi.

Filistin yönetimi, İsrail ile güvenlik iş birliğini sonlandırdığını duyurdu

Filistin Devlet Başkanlığı, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail ordusunun Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği baskında 9 Filistinlinin şehit edilmesi üzerine İsrail ile güvenlik iş birliğini sonlandırdığını açıkladı.

İİT ve bazı Arap ülkeleri, İsrail güçlerinin Cenin’de 9 Filistinliyi şehit etmesini kınadı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği ile Kuveyt,  Suudi Arabistan,  Katar, Ürdün, Umman, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail ordusunun Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği baskına sert tepki gösterdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER