Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP´nin Camii Alerjisi

Ufuk COŞKUN

CHP´nin Camii Alerjisi

Cumhuriyet Gazetesi´nin manşetten duyurduğu haber şöyle; ?Eğitime değil namaza!?Bir başka haber sitesi ise haberi; ?MEB yarıyıl tatilinde öğrencileri günde beş vakit camiye götürmek için kampanya başlattı? şeklinde takdim etti.

Habere göre; eğitim alanını dinselleştirmek için her türlü adımı atmaya devam eden MEB, tatillerde de çocukları tarikat ve cemaatlere emanet etmeye devam ediyormuş. Asıl büyük suç ise çocukların sureleri öğrenecek olmasıymış! Ne kadar korkunç bir şey değil mi? 

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ise mecliste yaptığı konuşmada bunun ciddi bir insan hakları ihlali olduğunu vurgulayarak, CHP´nin genlerinde taşıdığı cami nefretini bir kez daha gözler önüne serdi.

CHP´nin genlerinde var;

Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından başlatılan?Haydi Çocuklar Camiye? adlı sivil etkinliğin, uluslararası sözleşmelere de aykırı olduğunu vurgulayan vekil; etkinlik adı altında çocuklara bir ideoloji empoze edilmesinin(!) insan haklarına aykırı olduğunu dile getirdi. 

Düşünün, bir vekil, kahir ekseriyeti Müslüman olan bir ülkede, Müslüman bir ailenin evladını camiye göndermesini bir ideoloji empoze etmek olarak algılıyor ve bunun aynı zamanda bir insan hakları ihlali olduğunu söyleyebiliyor. Bu tür insanları nasıl vekil yapabiliyorlar anlamıyorum. 

Ayrıca bu etkinlik sanki MEB´in çıkardığı bir yönetmelikle zorunlu tutulmuş gibi bir algıyla servis ediliyor. 

Geçen aylarda yine CHP´li bir vekil olan Kadim Durmaz, Tokat´ın Turhal ilçesinde öğrencilerin tarihi bir camiye yaptıkları ziyareti, Meclise yazılı soru önergesi olarak taşıyarak tepkisini dile getirmişti. 

Müslüman bir ülkede dindar ailelerin çocuklarının camiye ziyarette bulunması bile sakıncalı görülebiliyor. Ne yani Müslüman aileler çocuklarını camiye değil de kiliseye mi gönderecek? 

Avrupa´da; 

Avrupa ülkelerinde öğrencilerin kiliseye gitmeleri hatta ayinlere katılıp dua etmeleri insan hakları ihlali olmuyor da Türkiye´de Müslüman bir ailenin çocuğu camiye gittiğinde mi insan hakları ihlali oluyor? 

Avrupa´da okullarda din derslerinin yanında dini içerikli etkinlikler de yürütülüyor. Okulun açılış ve kapanışında yapılan toplantı, kutlama, önemli gün ve gecelerde dini içerikler kullanılıyor. 

Okul öncesi, ilk ve ortaöğretimde özelikle Katolik okullarda öğrenciler kiliseye götürülerek dinî ayinler yaptırılabiliyor. Katolik anaokulu ve ilkokullarında dersler çoğunlukla dua ile başlıyor. Devlet okullarının bir kısmında din dersleri için özel sınıflar kullanılıyor.

Örneğin İsveç´te yasa gereği Hristiyanlar dışında diğer dinlere mensup öğrenciler de okulun son gününde kendi ibadethanelerine giderek dua ve kutlama yapabiliyor. İlk ve orta dereceli okullarda öğrencilerin okulun son günlerinde ya da tatillerde kiliseye giderek dua ve ayin yapmalarında hiçbir sakınca görülmüyor.

Peki, neden söz konusu cami olunca hemen akıllara, insan hakları sözleşmeleri ya da çocuk ruh sağlığı gelir? Çünkü burada Müslümanlara ve camiye yönelik art niyetli bir tutum var. Bir cami alerjisi var. 

28 Şubat´ta;

Hatırlayınız, 23 Ekim 2009 tarihli Uğur Dündar haberlerini? ?Okuldan Cumaya? başlıklı haberde öğrencilerin namaza gidişleri sanki insanlık tarihinin en büyük suçunu işliyorlarmış gibi servis ediliyordu. 

1997 ile 2002 yılları arasında tam 1.732 Kur´an kursunu kapatmamışlar mıydı? Sadece İstanbul´da 50´den fazla Kur´an kursu kapatılmıştı. İmam hatip okullarının orta kısımlarına yasak getirilmiş, katsayı engeli ile de çocukların önleri kesilmişti. 

Başörtülü öğrencilerin çektikleri sıkıntıları saymıyorum bile. Öyle ki son günlerdeMariam Kavakçı üzerinden başlatılan linç kampanyasının kısa sürede nasıl da başörtüsü nefretine dönüştüğünü gördük. 

İbadethanelerden korkmayın;

Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın iradesi ve gayretleriyle cumhuriyet tarihinde bir rekor kırılarak azınlık okullarına devlet tarafından tam 9 milyon 907 bin 500 TL yardım yapıldı bu ülkede. Ayrıca Süryaniler, kazandıkları davanın ardından 86 yıl sonra kendi okullarını açabildiler. Cumhuriyet tarihinde ilk kilise Süryaniler tarafından Yeşilköy´de yapılacak. 

Bu ülkede farklılıklara yönelik güzel adımlar atılıyor. Ne var ki İslam nefretiyle yanıp tutuşan bir kesim, art niyetli insanlar yalan ve kasıtlı haberlerle huzurumuzu bozmaya çalışıyor. Artık Müslüman çocukların yakasından düşün! Çocukların tatilde camiye gitmeleri eğitimlerine mani değildir.



Anahtar Kelimeler: Camii Alerjisi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz