Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP´de 630 aday belirlendi

CHP, Bursa´da Mustafa Bozbey, Kahramanmaraş´ta Ali Öztunç, Van´da Nurettin Beyaz, Mersin´de Vahap Seçer´i büyükşehir belediye başkan adayı gösterdi.

CHP´de 630 aday belirlendi

 CHP Parti Meclisi´nin (PM) bugünkü toplantısıyla aralarında Ankara ve İstanbul´un da bulunduğu toplam 15 büyükşehir belediye başkan adayı ile 28 il belediye başkan adayı belirlenmiş oldu. Balıkesir adayı Ahmet Akın ise geri çekildi.

CHP´de yerel seçimlere dönük aday belirleme çalışmaları kapsamında beşinci PM toplantısı yapıldı.

İYİ Parti ile yapılan iş birliği görüşmeleri kapsamında daha önceki PM´de, CHP adaylarının destekleneceği Ankara, İstanbul, Antalya ve Adana Büyükşehir Belediye başkan adayları belirlenmişti. 

İYİ Parti´nin de aday çıkardığı ve merak konusu olan Mersin´in durumu ise bugün görüşüldü. CHP´de, daha önce Mersin için eski milletvekili Serdal Kuyucuoğlu´nun adı geçerken, bugünkü toplantılarda ise ibre yine eski milletvekili olan Vahap Seçer´e kaydı. CHP PM, Seçer´i büyükşehir belediye başkan adayı olarak belirledi. PM´de Vahap Seçer ismi oylanırken, bazı üyelerin ilde yapılan anketlerin sonuçlarının gösterilmesini istediği, ancak "Seçer´in yeterli oyu aldığı" belirtilerek, bu talebin karşılanmadığı öğrenildi.

Bursa´da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, büyükşehir belediye başkanı adayı oldu. 

Van´da CHP Muradiye ilçe Başkanı Nurettin Beyaz, büyükşehir belediye başkan adayı yapıldı.

Milletvekili adayları 

CHP´de daha önceki PM´lerde mevcut milletvekillerinden Balıkesir´de Ahmet Akın, Bolu´da Tanju Özcan, Kocaeli İzmit´te Fatma Kaplan Hürriyet aday gösterilmişti. Bugünkü toplantıda ise Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç, büyükşehir belediye başkan adayı gösterildi.

CHP´de bugüne kadar 4 milletvekili belediye başkan adayı gösterilirken, Ahmet Akın, İYİ Parti ile yapılan ittifak kapsamında geri çekildi. 

Bugüne kadar düzenlenen 5 ayrı PM ile toplamda 437´si ilçe, 150´si de belde olmak üzere 630 adayını belirleyen CHP´de sonraki PM´nin ise ocak ayı ortalarında toplanması bekleniyor.

CHP´de merak konusu İzmir adayının da bu PM´de belirlenmesi bekleniyor. 

Açıklanan adaylar

CHP daha önce Ankara´da Mansur Yavaş, İstanbul´da Ekrem İmamoğlu, Antalya´da Muhittin Böcek, Adana´da ise Zeydan Karalar isimlerini açıklamıştı.

Parti ayrıca Aydın´da Özlem Çerçioğlu, Eskişehir´de Yılmaz Büyükerşen, Hatay´da Lütfü Savaş, Balıkesir´de Ahmet Akın, Mardin´de Süleyman Sarı, Muğla´da Osman Gürün, Tekirdağ´da Kadir Albayrak, Malatya´da Soner Gökçe, Sivas´ta Ali Akyıldız, Ağrı´da ise Ahmet Meriç´in adını belediye başkan adayı olarak duyurmuştu.



Anahtar Kelimeler: aday belirlendi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER