Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP zihniyeti dışlayıcıdır

Milat Gazetesi´nden Mehmet Beyhan´ın, AK Parti kadrosundan Ağrı Belediye Başkanlığı´na seçilen ?eski´ CHP´li Savcı Sayan ile yapmış olduğu röportaj?

CHP zihniyeti dışlayıcıdır

31 Mart yerel seçimlerinde seçmenin oylarının ezici bir çoğunluğunu elde eden Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ile özel bir söyleşi gerçekleştirmek için Ağrı´ya gittim. Ağrı etrafı dağlarla çevrili yüksek bir yaylaya kurulmuş. Şehrin içinde Murat Nehri akar, sokaklarında ise yılların ihmali var.

Sahayı doğru okumak şart

Savcı beyle röportaj yapmadan önce Ağrı´nın sokaklarını gezdim, insanlarıyla konuştum, sorunlarını dinledim. İnsanların sorunlarını dinleyince Savcı beyin bir enkaz devraldığını düşünmeye başladım. Ama Ağrı halkı Savcı Başkanı seviyor ve sorunlarını çözeceğine inanıyor.

31 Mart seçimleri beklediğiniz sonuçlar mıydı?

Yani aşağı yukarı beklediğimiz sonuçlardı diyebilirim. Saha da yaptığımız çalışmaları günlük olarak değerlendiriyorduk. Bazen umutlu bazen umutsuzluğa kapılsak ta çalışmalarımızı büyük bir azimle sürdürdük. Genel olarak büyük bir farkla alacağımızı düşünüyorduk.

Ağrı´da ezici bir çoğunlukla seçilmenizin temel sebebi neydi?

Belki birçok sebep vardı. Dört ay boyunca sıkı bir çalışma yaptık. Yaptığımız çalışmaların tüm detaylarını anlatmaya kalksak uzun zaman alır. Ama ana unsurlarıyla anlatmaya çalışayım. Bizi aday gösterdiklerinde, önce sahayı doğru okumaya çalışarak sahanın fotoğrafını çektik ve karşımıza, sosyolojik, ekonomik, psikolojik ve ideolojik diyeceğimiz dört fotoğraf çıktı. Bu dört fotoğrafı önümüze koyarak üzerinde çalışma yaptık. Hangi fotoğraf için hangi çalışmayı yaparsak orada başarı sağlarız diye plan ve program yaptık.

Böyle başlayıp çalıştık ama bizden önce çalışkan bir valinin millet nezdindeki sevgisi ve itibarı sahayı rahatlatmıştı. Aslında bu Doğu ve Güneydoğu´da model olmalı, rahat bir saha da seçimlerde başarı elde edildiğini biz gördük. Elbette devlet görevlileri sahanın rahatlığını sağlayacaklardır.

Röportajın devamı...



Anahtar Kelimeler: zihniyeti dışlayıcıdır

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER