Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP: Mehmet Fatih Bucak´ı herkes eleştirebilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP´nin Siverek belediye başkan adayı Mehmet Fatih Bucak´la ilgili tepkilere cevap verdi.

CHP: Mehmet Fatih Bucak´ı herkes eleştirebilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, aday belirleme sürecini tamamladıklarını, yarın aday tanıtım toplantısıyla seçim kampanyalarını başlatacaklarını söyledi. Torun, Şanlıurfa´nın Siverek ilçesine belediye başkan adayı olarak gösterilen Mehmet Fatih Bucak ile ilgili konuştu. Torun, "İl başkanımız, milletvekilimiz ve oradaki arkadaşlarımızın belli değerlendirmeleri sonucunda aday yapılmasına karar verildi. Adaylaşma süreci bu bilgiler ışığında oluştu. Yapılan eleştiriler kendi değerlendirmeleridir." dedi.

Torun, "AKP yerel seçimi genel seçim havasına çevirmek istiyor, devletin bekası oylanıyormuş gibi bir hava yaratmaya çalışıyor. Toplum bunun bir yerel seçim olduğunun farkında." diye konuştu. 

BUCAK İL ÖRGÜTÜMÜZÜN DEĞERLENDİRMESİ

Torun, bir gazetecinin "Siverek adayınıza da eleştiriler var. Ne diyorsunuz?" sorusuna, "Adaylaşma sürecinde veri ve bilgiye dayanarak ve sonuçta örgütlerimizin değerlendirmeleri ile potaya koyulup adaylaşma süreci gerçekleşmiştir. Tabii burada herkesin eleştirisi olabilir. Fatih Bucak, sonuçta Urfa´da il başkanımızın milletvekilimizin ve arkadaşlarımızın değerlendirmeleri sonucunda aday yapıldı. Adaylaşma süreci de bu bilgiler ışığında oluştu. Eleştiriler arkadaşlarımızın değerlendirmesidir." diye cevap verdi. 

AKP ilçe başkanın hırsızsa kendi hırsızımız açıklaması kendi hırsızlıklarını tescil ediyor. Vatan hainliği konusunda yönetimi dış güçlere bırakmak, askeri fabrikayı Katarlılara vermek nasıl ifade edilir? Vatan haini arıyorlarsa kendilerine baksınlar." şeklinde cevap verdi. 

Akif Hamzaçebi´nin partideki görevinden istifa etmesine ilişkin konuşan Torun, "Sayın Hamzaçebi´nin kendi takdiridir. İlçe başkanlarımızın istifasının bununla ilgisi yok. Gürsel Tekin´in pazartesi yapacağı açıklamalar kendi düşüncesidir. Değerli bir vekilimizdir, biz de pazartesi açıklamasını dinleyeceğiz. AKP Genel Başkanı ülkeyi getirdiği nokta itibariyle vicdan azabı içindedir. Orada merminin atılmasının sebebi kendisidir, uyguladığı dış politikanın sonucudur. Tarımda gelinen noktanın sorumlusu da politikalarıdır. Bugün elbetteki her türlü tehdide karşı duracağız. Bugün burada mermi atmadan, askeri harcama yapılmadan burada ciddi anlamda orduyu yıpratmadan bir siyasi çözüm üretilemez miydi? Barışçı bir politikayla yol alınamaz mıydı? Bunu ortaya koymak lazım. Biz 24 Haziran´da OBİT´i önermiştik dikkate alınmadı. Biz hep çözüm önerileri ortaya koyduk, paylaştık. Dikkate almadılar, sorunlar yaşanırken mazeret üretiyorlar. bu yapının mazeret üretme hakkı yoktur. Vatandaşımız çözüm beklemektedir. Günlük politikalarla olmaz, sürdürülebilir planlar hayata geçirilmeli. Vatandaşı azarlayarak değil, çözümlerle yol almalısınız." dedi. 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER