Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP beyannamesinin içine FETÖ ve PKK kaçmış

Hasan Öztürk- 29.05.2018

CHP beyannamesinin içine FETÖ ve PKK kaçmış

CHP ile HDP, gösterdikleri adaylar ile ?zımni? bir ittifak içindedir. Bu iddiamı geçtiğimiz hafta bu sütunda dillendirmiştim. İddiamın birçok dayanağı vardı. Onların başında da CHP´nin sol adaylardan vazgeçmesi ve HDP´nin de sol marjinal partilerin genel başkanlarını ve yöneticilerini listelerde seçilebilecek yerlerden aday yapmasıydı.

Şöyle demiştim: ?Devrimci Parti Genel Başkanı da var listede, ESP eş başkanı da. TİP´lileri Hatay´a, marjinal sosyalistleri Adana´ya göndermişler mesela. (?) Diyarbakır´ın dindarlarına Garo Paylan´ı, Mardinlilere Tuma Çelik´i seçtirmeyi düşünmüşler.? (22 Mayıs 2018 Yeni Şafak)

CHP ile HDP´nin zımni ittifakının bir göstergesi daha var. O da CHP´nin seçim beyannamesi. Sadece HDP ile mi yok, yok. FETÖ´nün tüm beklentilerini de karşılayacak türden bir beyanname bu.

CHP ÜNİTER DEVLETE KARŞI MI?

CHP´nin seçim beyannamesinin içerisine ustalıkla yerleştirilen bazı ibareler geleneksel CHP seçmenini rahatsız etmeli. Ancak şu ana kadar bazı ulusalcı yazarlar dışında ciddi bir eleştirinin olmadığını görüyorum. Hayret!

Bu ibarelerden bazıları PKK terör örgütünün ekmeğine yağ sürecek türden. Türkiye´nin üniter yapısını bozacak türden.

Mesela, beyannamede deniyor ki ?Yerel yönetimlerin özerkliklerini AB standartlarına kavuşturacağız. TBMM tarafından 8.5.1991 tarihinde kabul edilen Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı´nı uygulayacağız.?

Oysa Türkiye Avrupa Birliği´nin (AB) onca dayatmasına rağmen o şartlara şerh koymuştu. Çünkü o şartların bazıları Türkiye gerçeği ile hiç uyuşmuyordu. Türkiye´nin bütünlüğünü doğrudan tehdit ediyordu.

Rahmetli Hasan Celal Güzel bakın şerh düştüğümüz AB´nin Yerel Yönetimler Özerklik Şartı´nın sakıncalı bölümlerini 7 Nisan 2014 tarihinde Sabah´ta nasıl sıralamış:

* Madde 4, fıkra 6: Planlama ve karar alma süreçlerinin danışılması.

* Madde 6, fıkra 1: Yerel makamların iç örgütlenmelerini kararlaştırabilmeleri.

* Madde 7, fıkra 3: Yerel kişilerin görev suçlarının belirlenmesi.

* Madde 9, fıkra 4: Yerel makamlara sağlanan kaynaklara müdahale imkânı.

* Madde 9, fıkra 6: Kaynak tahsislerinin yerel yönetimlere danışılması.

* Madde 9, fıkra 7: Hibeler konusunda kendi politikalarına ilişkin takdir hakkı.

* Madde 10, fıkra 2:Uluslararası birliklere katılma hakkı.

* Madde 10, fıkra 3: Başka devletlerin yerel makamlarıyla işbirliği.

* Madde 11: Özerk yönetimin yargı yoluna başvurması.

(Hasan Celal Güzel 07.04.2014 Sabah)

ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNE YENİ YORUM!

Devam edelim.

CHP, Atatürk milliyetçiliğini de değiştirme cihetine gitmiş beyannamede. Deniyor ki metinde, ?Cumhuriyet Halk Partisi, (?) Eşit yurttaşlık anlayışıyla kültürel zenginliklerimizi kucaklayan Atatürk Milliyetçiliğinin (?) partisidir.?

Bu ibarenin geleneksel CHP seçmenini ?zıplatması? lazım. Çünkü, burada, HDP´nin ?Eşit yurttaşlık? sloganı gelip CHP beyannamesine sızıvermiş.

FETÖ´CÜLERE MAVİ BONCUK BEYANNAMESİ

Beyannamede FETÖ´cülere bol bol mavi boncuk da dağıtılıyor. 15 Temmuz darbe ve iç işgal girişimine hiç değinilmeyen beyannamede darbe girişimden sonra 20 Temmuz 2016´da ?Devletin kendisine ilan ettiği OHAL?i (Başbakan Binali Yıldırım´ın sözü) bir darbe olarak nitelendiriyor.

Deniyor ki, ?20 Temmuz dahil tüm darbelerin izlerini silecek, yürürlükte olan darbe yasalarını kaldıracağız.?

FETÖ´cülerin serbest bırakılacağını da vaat eden CHP Beyannamesi bakın daha neler söylüyor:

?OHAL´den mağdur olan yurttaşların mağduriyetlerini evrensel hukuk ilkeleri ve demokratik değerler çerçevesinde gidereceğiz. (Türkçesi, FETÖ´cülere af getireceğiz) (?) OHAL ilanını takiben yasa dışı ve keyfi biçimde uygulanan yurt dışı çıkış engellemelerine derhal son vereceğiz. Anayasal bir hak olan seyahat özgürlüğünü sağlayacağız. (Türkçesi, yurt dışına kaçamayan FETÖ´cülerin kaçması için zemin hazırlayacağız.) (?) Bu süreçte yargı kararı olmaksızın işini kaybeden, ihraç edilen ve hakları ihlal edilen insanlarımızın haklarına kavuşmasını sağlayacağız. (Türkçesi devletin kılcallarına kadar sızmış olan FETÖ´cüleri görevlerine geri döndüreceğiz.)?

CHP, seçime işte böyle bir beyanname ile gidiyor. Bu beyannamenin içine bence hem FETÖ, hem PKK kaçmış.

Sizce?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz