Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CEZAEVLERİNDE DEVAM EDEN ZULMÜYLE 28 ŞUBAT BİTSİN ARTIK!

28 Şubat mağdurları için, Mazlumder İstanbul Şubesi´nin öncülüğünde birçok Müslüman STK´nın da katılımıyla Fatih Saraçhane Parkı´nda ´her ayın 28´inde´ mağduriyetler son bulana kadar düşünülen eylemlerin ´sonuncusu´ 28 Temmuz 2018 Cumartesi günü yapıldı.

CEZAEVLERİNDE DEVAM EDEN ZULMÜYLE 28 ŞUBAT BİTSİN ARTIK!

28. 07. 2018 Cumartesi

Türkiye ?yakın´ tarihi içerisinde örtülü darbe yılları olarak değerlendirilen doksanların sonlarında, Kemalist oligarşik militarist yapının, Müslümanlara yönelik öteden beri sürdürdüğü ?yıkıcı´ çabaların bir sonucu olarak, dönemin Genelkurmaybaşkanı sıfatıyla Org. Çevik Bir´in komutasında bulunan askerler tarafından yapılan 28 Şubat postmodern darbesi her ne kadar mahkeme sürecine taşınmış ve yapılan darbede eli olan askerlerin önemli bir ksımının yargılanmasına rağmen, o süreçte cezalandırılarak haklarında hüküm verilen ?Müslüman tutsaklar´ın bunca zamana ve askerlerin sözde yargılanmalarına rağmen mahkûmîyetleri devam etmekteydi?

Bundan dolayı, bir insan hakları teşkilatı olan Mazlumder 2018 yılının ilk aylarından buyana her ayın 28´inde ülkenin çeşitli şehirlerinde, bu konu ile ilgili yapılan zulmler ve o süreçte elde bir delil bulunmadığı halde suçlanarak mahkûm edilip yirmi küsur yıldır içeride bulunan Müslüman  tutsakların durumlarına gerek devlette yer işgal eden zevatla birlikte, Müslüman kitleler ve kamuoyu nezdinde duyarlığı artırmak adına yapılması planlanan eylemler zinciri içerisinde 28 Temmmuz 2018 Cumartesi günü de(bugün) İstanbul-Fatih Saraçhane Parkı´ında bir eylem gerçekleştirildi.

Bu konu ile ilgili olarak yapılan her eylemde olduğu üzere bugün yapılan eylemde de çeşitli Müslüman STK´lardan katılım olmuştu. Eyleme başta Mazlumder İstanbul şubesi olmak üzere AKDAV, Özgün İrade Dergisi, Köklü Değişim Dergisi, Asder, Mustazafder, Edirme Müslüman Gençlik ve Öze Dönüş Hareketi´nden katılımı olmuştu.

Eylemin açış konuşmasını Mazlumder Genel Başkanı Ramazan Beyhan yaptı. Beyhan´ın kısa süren konuşmasından sonra Köklü Değişim Dergisi´nden Mahmut Kar konu ile ilgili göüşlerini ve son zamanlarda konuşulan Müslümanlara yönelik baskı düşüncesine yönelik endişelerini dile getirdi.

Daha sonraki konuşmacı ise, Mutazafder´den Cemal Çınar hoca oldu. O da ısrarla 28 Şubat mahkûmu olan ve halen cevaevinde kalan Müslümanların durumunu dile getirdi. Amerikalı rahip Brunson´un tahliyesinin hangi sebeplerle dayanılarak gerçekleştirildiğine atıf yaparak yöneticilerin bu tahliyede olduğu üzere ortaya koyduğu çabayı Müslüman tutsaklar içinde ortaya koymaları gerektiğini vurguladı. O da aynı zamanda son günlerde Müslümanlara yönelik baskılama düşüncesine ve yapılabilecek olan operasyonlara dikkat çekti.

Daha sonra ise, kendisi de halen yirmi küsur yıldır içeride bulunan bir mahkûm yakınının kız kardeşi olan Zeynep Durmaz da başta kardeşi olmak üzere tüm mahkûmların ve aile fertlerinin ve yakınlarının durumu ile ilgili oldukça çarpıcı ifadeler kullandı. 28 Şubat´la ilgili hemen her eylemde konuşmacı olan Zeynep Durmaz, bu mahkûmiyetler bitmeden eylemlere devam edileceğini vurguladı.

Konuşmacıların hemen hepsi şu an gündemde önemli yer tutan ABD vatandaşı rahip Brunson´un alelacele tahliye edilme şeklini ısrarla dile getirdiler. Ayrıca tüm konuşmacılar yetkililere seslenerek, 28 Şubat mahkûmlarının bir an önce kısa bir süre içerisinde tahliye edilmeleri ve gelecek olan Kurban bayramı´nı yakınları ile birlikte geçirmeleri dilek ve isteği öne çıkıyordu.

Eylem Mazlumder üyesi ve aynı zamanda derneğin avukatı da olan Kaya Kartal´ın aşağıda yayımladığımız basın açıklaması metninin okunmasının akabinde son buldu.

Basın açıklaması metni

CEZAEVLERİNDE DEVAM EDEN ZULMÜYLE

28 ŞUBAT BİTSİN ARTIK!

Cezaevleri söz konusu olduğu zaman, 28 Şubat zulmünün en ağır ve vahşi şekliyle devam ettiği hepimizin malumudur. Malumun ilanı için defalarca bu meydan dahil çeşitli meydanlarda, adliye ve cezaevi önlerinde, dernek binalarında, kapalı salonlarda toplandık toplanıyoruz. Her seferinde ?Yeter Artık!? dememize rağmen maalesef birileri için yetmemiş olacak ki bu zulüm devam ediyor.

90´lı yıllardan bugüne Türkiye ve dünyada çok şey değişmiş, rejimler yıkılıp rejimler kurulmuş, heyacan uyandırıcı devrimler ve halk hareketleri yaşanmış, işgaller ve darbelerle toplumlarımız baskılanmaya ve son yaşadığımız darbe girişimi ile 28 Şubat tekrar hortlatılmaya çalışılmıştır. Bütün bu değişimler karşısında değişmeyen bir zulüm olarak yargıdan kaynaklanan zulümler devam etmiştir.

28 Şubat´ın brifingli yargısı ile yerini bıraktığı paralel yargı süreçlerinde her ideolojiden binlerce insan sanık sandalyesine oturtulmuştur. Bu insanlar torba dosyalara dahil edilerek haberdar bile olmadıkları sözde eylemlerin sözde failleri yapılarak devletin faili meçhul sicili temizlenmeye çalışılmış ve tıkıldıkları cezaevlerinde unutulmaya terk edilmişlerdir.

Bu zulme, ?Dur!´ demek için konuştuk, konuşacağız; bağırdık, bağıracağız?

28 Şubat´ın brifingli yargısının ve bu yargının tahkim ettiği zemine basarak büyüyen paralel yargının hukuksuz kararları ile devlete karşı suç işlediği iddiası ile 20 yılı aşkın süredir cezaevlerinde tutulan 28 Şubat Mahpusları kimseden af talebinde bulunmuyor. Onlar gayrimeşru mahkeme kararlarıyla tıkıldıkları cezaevlerinden bırakılmak ve yeniden yargılanmak istiyorlar.

Defalarca vurguladığımız üzere kendilerini tutuklayanlar tutuklu hale geldiği halde af talebinde bulunmayan, vakur ve onurlu bir duruşla haklarını arayan bu insanların ve ailelerinin hak taleplerine kulak vermek ve gereğini yerine getirmek, açıktır ki başta Yargı, iktidar ve TBMM olmak üzere herkesin üzerine düşen önemli bir görevdir.

28 Şubat mahpsularının Kurban Bayramını aileleriyle birlikte geçirmelerini bekliyoruz. Bunun için herkes bahaneleri ve korkuları bir tarafa bırakarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.

MAZLUMDER olarak,

  • Brifingli yargılamaların kötü mirasını devralan mevcut mahkemeleri, iş yoğunluğu bahanesini bir tarafa bırakarak, gerekirse gecelerini gündüzlerine katarak bu sorunu çözmeye davet ediyoruz.
  • 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat´ın brifingli-siyasi yargılamalarının yok sayılmasını talep ediyoruz.
  • 28 Şubat mahpuslarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

 

Kamuoyuna saygıyla sunulur.

MAZLUMDER

__________________

Kaynak: Özgün İrade Dergisi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER