Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cengiz Ünder´li Roma son 16 turuna çıkmayı garantiledi

UEFA Şampiyonlar Ligi´nde Bayern Münih, Manchester City, Real Madrid, Roma, Juventus ve Manchester United, son 16 turuna çıkmayı garantiledi.

Cengiz Ünder´li Roma son 16 turuna çıkmayı garantiledi

UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasının 5. haftasında, E, F, G ve H gruplarında TSİ 23.00´te oynanan 6 karşılaşma sona erdi.

E Grubu´nda Almanya ekibi Bayern Münih, konuk ettiği Benfica´yı 13. ve 30. dakikalarda Arjen Robben, 36. ve 51. dakikalarda Robert Lewandowski ve 76. dakikada Frank Ribery´nin golleriyle 5-1 mağlup etti. Portekiz temsilcisinin tek golünü, 46. dakikada Gedson Fernandes kaydetti.

Bu sonuçla 13 puanlı Bayern Münih, Ajax´ın ardından gruptan çıkmayı garantileyen ikinci takım oldu. Benfica ise 4 puanla grubu 3. sırada tamamlayarak Avrupa Ligi´ne gitmeyi garantiledi.

F Grubu´nda Manchester City, konuk olduğu Olympique Lyon ile 2-2 berabere kaldı. İngiltere ekibinin gollerini Aymeric Laporte ve Sergio Agüero atarken, Fransa temsilcisi ise Maxwel Cornet´in iki golüyle skoru eşitledi.

Bu sonuçla lider Manchester City, 10 puanla grubunu lider tamamlamayı garantileyerek son 16 turuna kaldı. Olympique Lyon ise 7 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

Grubun diğer mücadelesinde Ukrayna´dan Shakhtar Donetsk, deplasmanda Almanya ekibi Hoffenheim´i 3-2 yendi. Ukrayna temsilcisine galibiyeti getiren golleri, Ismaily ve Taison (2) attı. 60. dakikada Adam Szalai´nin ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktığı Hoffenheim´ın gollerini ise Andrej Kramari ve Steven Zuber kaydetti.

G Grubu´nda İspanya ekibi Real Madrid, konuk olduğu İtalya temsilcisi Roma´yı 47. dakikada Gareth Bale ve 59. dakikada Lucas Vazquez´in ağları sarsmasıyla 2-0 yendi.

Roma formasıyla karşılaşmaya ilk 11´de başlayan milli futbolcu Cengiz Ünder, net bir gol pozisyonundan yararlanamazken, 90 dakika boyunca sahada kaldı. Bu sonuçla 12 puanlı Real Madrid ve 9 puanlı Roma, gruptan çıkmayı garantiledi.

H Grubu´nda ise lider İtalya ekibi Juventus, konuk ettiği İspanya temsilcisi Valencia´yı 59. dakikada Mario Mandzukic´in fileleri havalandırmasıyla 1-0 mağlup etti.

Grubun diğer karşılaşmasında da İngiltere´den Manchester United, Old Trafford Stadı´nda ağırladığı İsviçre ekibi Young Boys´u 90+1´inci dakikada Marouane Fellaini´nin golüyle 1-0 yendi.

Bu sonuçların ardından 12 puanlı Juventus ve 10 puanlı Manchester United son 16 turuna adlarını yazdırırken, 5 puanlı Valencia ise UEFA Avrupa Ligi´nde mücadele etmeyi garantiledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER