Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cenevre'de Tunus protestosu

Tunus'taki Nahda Hareketi lideri ve eski Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi ile diğer siyasilere yönelik tutuklanmalar Cenevre'de protesto edildi.

Cenevre

Raşid el-Gannuşi'nin kızı Dr. Yusra Gannuşi'nin de aralarında olduğu gözaltı dalgasında tutuklananların çocukları ve avukatları tarafından basın toplantısı düzenlendi. Gannuşi, Tunuslularının haklarından vazgeçmediğini, darbeye karşı durmak ve demokrasiyi yeniden kurmak için direndiklerini söyledi.

Tunusluların demokratik mücadeleleri kapsamında hayatlarını riske attıklarını kaydeden Gannuşi, bu nedenle Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said tarafından hedef alındıklarını ifade etti.

Gannuşi, "Özgürlük ve insan hakları değerlerine inanan herkes, demokrasilerini savunmaya devam eden Tunusluların yanında yer almalı, muhalefete yapılan zulmü ve Tunus demokrasisinin yok edilmesini yüksek sesle ve net bir şekilde kınamalıdır" diye konuştu.

Said'in, Tunus'un hızla kötüye giden ekonomisini ele almak yerine muhalefeti suçladığını söyleyen Gannuşi, Tunus'un dostlarından, Said'in muhalefete yönelik tutumu ve ülke demokrasisine verdiği zarar nedeniyle seslerini yükseltmelerini beklediklerini kaydetti.

Gannuşi, "İnsan hakları ve özgürlükler gibi ortak değerlere inananlar, babam da dahil siyasi tutukluların serbest bırakılması ve ifade ile örgütlenme özgürlüklerinin güvence altına alınması için çağrıda bulunmalıdır" dedi. Toplantıya katılan diğer konuşmacılar, Gannuşi ve diğerler siyasilerin keyfi olarak tutuklandığını belirtti.

Dr. Yusra Gannuşi'nin de aralarında olduğu gözaltı dalgasında tutuklananların çocukları, avukatları aracılığıyla Avrupa Birliği'ne (AB) faillere kişisel yaptırımlar uygulaması çağrısında bulunmuştu.



Anahtar Kelimeler: Cenevre' Tunus protestosu

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER