Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cemaat-i İslami :Müslümanlar İşkence Hücrelerinde Öldürülüyor

Pakistan Cemaat-i İslami Partisi lideri Siraj-ul Hak, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın bakanlar düzeyinde toplantısına Keşmir’de yaşanan insani krizi hatırlatarak çağrıda bulundu.

Cemaat-i İslami :Müslümanlar İşkence Hücrelerinde Öldürülüyor

Milli Gazete'den Furkan Erten'in "konu ile ilgili" haberi...

Pakistan Cemaat-i İslami Partisi lideri Siraj-ul Hak, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın bakanlar düzeyinde toplantısına Keşmir’de yaşanan insani krizi hatırlatarak çağrıda bulundu.

Milyonlarca Müslüman’ın, Hinduların işkencesi ve baskısıyla katledildiği Keşmir’de insanlık krizi korkunç bir noktaya ulaştı. İslam ülkelerinin sessizliğinden güç bulan Hindistan yönetimi, Keşmir’de gözaltına aldığı binlerce kişiyi işkence ederek öldürüyor. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın dışişleri bakanları düzeyinde görüştüğü toplantıya Pakistan Cemaat-i İslami Partisi lideri Siraj-ul Hak bir çağrıda bulundu. Keşmir’de yaşanan insanlık dışı uygulamaları belirten Siraj-ul Hak, bakanlara “Hindistan’a sesimizi yükseltmeliyiz” dedi.

MÜSLÜMANLAR İŞKENCE HÜCRELERİNDE ÖLDÜRÜLÜYOR

Pakistan Cemaat-i İslami Partisi lideri Siraj-ul Hak, “Keşmir’in özgürlük hareketine yönelik operasyonlarda binlerce genç yakalanıp işkence hücrelerinde yasal yargılama yapılmadan tutuluyor ve çoğu bu süreçte öldürülüyor. Mallarına, mal varlıklarına ve meyve bahçelerine zarar verilen Keşmirliler ekonomik olarak da harap ediliyorlar. Geçim kaynaklarından yoksun bırakılmaları, kuşatmalar ve sokağa çıkma yasakları da hayatlarını kötü etkiliyor. Özgürlük hareketinin önde gelen isimlerinden Muhammed Eşref Sahrai, tıbbi yardım almadan tutulduğu hapishanede şehit edildi. Cesedi ise gecenin karanlığında silahlı birliklerde köyüne getirildi ve cenazesine ailesinin katılmasına izin verilmedi. Benzer şekilde tüm Keşmirliler tarafından baba figürü olarak kabul edilen Seyyid Ali Şah Geylani hayatının son iki yılında hiçbir tıbbi tedavi kabul edilmeden evinde gözaltına alındı ve geçen yıl gözaltında vefat etti. Ailesi de bu ölümden sonra darp edildi ve hiçbir izin alınmadan cenazeyi zorla aldılar” dedi.

HİNDİSTAN HÜKÜMETİNE DİPLOMATİK BASKI UYGULANMALI

Cemmu ve Keşmir devletinin Müslüman kimliğini değiştirmek için Hindistan’dan Keşmir’e Hindu halkın taşınmalarına teşvik edildiğini belirten Siraj-ul Hak, “Dünyanın bu eylemlerden haberdar olmasını engellemek için uluslararası medya ve insan hakları örgütlerinin Keşmir’e erişmesine izin verilmemiştir. İslam İşbirliği Teşkilatı’na şu hususları sunuyoruz: BM Güvenlik Konseyi kararlarına göre Cemmu ve Keşmir halkına kendi kaderini tayin hakkı verilmelidir. Hindistan’ın işgal ettiği Cemmu ve Keşmir’de insan hakları koşullarını doğrudan gözlemlenmeli ve bu gerçeklere dayanarak derlenip raporlanmalı. Keşmirlilerin ekonomik haklarını ve istihdamı korumak için Hindistan hükümetine diplomatik baskı uygulanmalıdır. Keşmirlileri korumak için ses yükseltilmelidir. Hindistan hükümetinden Hint silahlı kuvvetini Hindistan’a geri göndermesi istenmelidir. Soruşturmalar son bulmalıdır” ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER