Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çelik: Sonuç değişmezse "böyle tecelli etti" diyeceğiz

AKP Sözcüsü Çelik, İstanbul´da devam eden geçersiz oy sayımı ile ilgili "Sonuç değişirse başarımızın tecil edildiğini düşüneceğiz. Değişmezse ´böyle tecelli etti´ diyeceğiz" dedi.

Çelik: Sonuç değişmezse

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde gece yarısı son dakika basın toplantısı düzenledi. 31 Mart yerel seçimleri sonrası İstanbul ve Ankara gibi kritik büyükşehirlerde yapılan itirazlarla ilgili olarak Çelik, "Sonucu değişecek bir tablo ortaya çıkarsa başarımızın tecil edildiğini düşüneceğiz. Sonucun değişmeyeceği şekilde bir tablo ortada çıkarsa da, ?Aldığımız oyu tam olarak gördük, milli irade böyle tecelli etti´ diyeceğiz. Süreç konusunda yasal imkanlarımızı, kanuni yolları, seçim sisteminin parçası olan bu süreci sonuna karar sürdüreceğiz. Sürece gösterdiğimiz saygıyı sonuca da göstereceğimizi tüm dünya görecektir" dedi.

"Sonuca saygı gösterebilmeniz için önce sürece saygı göstereceksiniz." ifadelerini kullanan Çelik, "Burada da sürecin patronu YSK´dır. Dolayısıyla siyasal varlığımızı borçlu olduğumuz hukuk zemini burada süreci tamamen idare etmektedir. Sonuca da onlar karar verecektir. Burada bir siyasetçi sürece saygı göstermiyorsa, sonuca da saygı göstermiyordur. Sonucu kendi lehine ya da aleyhine olmasına göre değerlendiriyordur. Sürece gösterdiğiniz saygı, sonuçlara gösterdiğiniz saygının en temel göstergesidir" diye konuştu.

 

"ANLAYAMADIĞIMIZ HUSUS ŞUDUR: ´BİZ KAZANDIK´ DİYORLAR"

AKP sözcüsü Çelik, şunları kaydetti:

"CHP sözcülerinin, adaylarının yaptığı açıklamalardaki, kasten vatandaş iradesinin ortaya çıkmasını engellemeye dönük unsurları yakın bir şekilde takip ediyoruz. CHP´nin İstanbul adayı, en başta yasal ve meşru olan itiraz sürecini itibarsızlaştırmaya, hatta illegal ve temelsiz göstermeye çalıştı. Zaman içinde bu çabanın aslında milli iradeyi, heba olmuş oyların sandıkta yer bulmasını itibarsızlaştırma olduğunu anlayınca bu meseleyi küçümsemeye çalışıyorlar. ´Sonuçlar değişmeyecek´ diyerek hukuki sürecin akamete uğramasını talep ediyorlar. Bütün bu söyledikleri binlerce oyun, heba olmuş oyların kayıtlara geçmesiyle anlamsızlaşmıştır. Bunların içinde 10 binlere varan AK Parti´nin oyları bizim kaydımıza geçtiği gibi, diğer partilerin de kaybolmuş oyları kayıtlara geçmektedir. Sonuç olarak yüzde 85´lik katılıma imza atmış vatandaşlarımızın hakkını, hukukun oyunu koruyan süreç, kamuoyunun önünde, bütün siyasi partilerin, kameraların önünde, yargı denetimi altında yürümektedir. Son derece şeffaf bir süreçtir bu. Demokrasinin kutsalı olan sandığa sahip çıkma iradesinden neden rahatsızlık duyuluyor? Hukuk ve demokrasi ilişkisinde temel bir eksiklik var. Sonucun ortaya çıkmasını engelleme hususunda bu çarpık zihniyet halen yürürlükte kalmaya devam ediyor. Anlayamadığımız husus şudur; ´Biz kazandık´ diyorlar. Bu kadar rahatsanız, oy sayımı hususunda bu telaşınız niyedir? Kendinizden eminseniz, bırakacaksınız vatandaşımızın talimatını net görebileceğimiz şekilde yargı denetimi çerçevesinde sayılacak ve sonuçlar ortaya çıkacak."

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER