Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çavuşoğlu´ndan Arap ülkelerine Golan Tepeleri tepkisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trump´ın Golan Tepeleri kararınına yönelik "ABD Başkanı´nın, Suriye´nin Golan Tepeleri´ni işgalci İsrail´in toprakları olarak tanıdığını imzaladığı o belge karşısında, bölgedeki Arap ülkelerinden bir ses çıktı mı? İlk te

Çavuşoğlu´ndan Arap ülkelerine Golan Tepeleri tepkisi

ABD´nin, Suriye topraklarındaki Golan Tepeleri´nin İsrail´e ait olduğuna yönelik belge imzaladığını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Suriye de Arap Ligi´nin üyesi. Bölgedeki Arap ülkelerinden bir ses çıktı mı? İlk tepkiyi Türkiye gösterdi.

Avrupa Birliği bile tepki gösteriyor; ama bazı Arap ülkeleri, İsrail korkusundan sesini çıkaramıyor. Bunlar mı ümmetin davasına sahip çıkacak, kutsal davalara bunlar sahip çıkabilir mi? Ben Ürdün´ü falan kastetmiyorum, Katar´ı da kastetmiyorum. Benim kastettiğim ülkeler, Kudüs´ün işgali karşısında ABD´ye ses çıkarmayan, Kudüs´ün hamisi Ürdün ve Filistin´e ´Siz de sesinizi fazla çıkarmayın, biz ABD´ye ve İsrail´e karşı direnemiyoruz´ diyen Arap ülkelerine. Bunu söylemek hakkım. Kimse sahip çıkmazsa bile Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, Devlet Bahçeli ve arkadaşları sesini çıkaracaktır" dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER