Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çavuşoğlu: S-400´ler konusunda hiçbir şekilde geri adım atmayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400´ler konusunda hiçbir şekilde geri adım atmayacaklarını söyledi.

Çavuşoğlu: S-400´ler konusunda hiçbir şekilde geri adım atmayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400´ler konusunda hiçbir şekilde geri adım atmayacaklarını söyledi.

Anadolu Ajansı Editör Masası´nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, ?Bağımsız ve özgür millet olmak için kararlılığımızı devam ettireceğiz. ABD bize yönelik olumsuz adımlar atarsa bizimde atacağımız (karşı) adımlar var.? dedi.

Çavuşoğlu, Suriye´de Rusya´nın garantörlüğünün rejime söz geçiremiyoruz mazeretini kabul edemeyeceklerini ifade etti.

Suudi Arabistan ile ilişkilere değinen Çavuşoğlu, ?Kaşıkçı olayını biz ikili ilişkilerimizden bağımsız tutuyoruz ama onlar çok bağımsız tutmuyor.? şeklinde konuştu. Çavuşoğlu, Umman Körfezi´ndeki gerginlik konusunda ciddi bir soruşturmanın yapılması lazım aksi takdirde bunun gibi gerilimler başka yola doğru gidebilir.? ifadelerini kullandı.

ABD´nin İran yaptırımlarıyla ilgili Çavuşoğlu, INSTEX gibi bir mekanizmaya dahil olmak için AB ve İran´la görüşmeleri sürdürdüklerini dile getirdi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz´deki gerilime ilişkin, ?Türkiye ve KKTC´nin haklarını korumak için sondaj gemilerimizi gönderdik, gemileri gönderince paniklediler.? dedi.

?ABD´nin Kudüs konusunda attığı tek taraflı adımların bir faydasını görmedik. ABD taraf tutuyor.? ifadelerini kullanan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesinin şu anda gündemde olmadığını söyledi.

Kaynak:Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER