Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ByLock tuzağından tahliye edilen Mustafa Yaman beraat etti

ByLock tuzağından tahliye edilen Avukat Mustafa Yaman bugünkü duruşmasında mahkeme tarafından hakkında beraat kararı verildi. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Mustafa Yaman ile avukatları katıldı. Soruşturma aşamasında tutuk

ByLock tuzağından tahliye edilen Mustafa Yaman beraat etti

FETÖ´nün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı iddiasıyla "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan ve 175 gün tutuklu kaldıktan sonra iradesi dışında ByLock programına yönlendirildiği ortaya çıktıktan sonra tahliye edilen Saadet Partisi İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi ve HUDER İstanbul Şube Başkanı AvukatMustafaYaman´ın beraatine karar verildi.

Duruşmada mahkemeye gelen raporlar okundu.

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, delillerin toplandığını belirterek, Yaman´ın isminin ByLock listesinden çıkarılması doğrultusunda başkaca bir delil bulunmadığı için beraatine karar verilmesini istedi.

Söz alan sanık avukatları da müvekkileriyle ilgili savcılık mütalaası ve dosyaya gelen lehe raporlar doğrultusunda müvekkilinin beraat edilmesini talep etti.

 

FETÖ´ye en uzak insanlardan biriyim

Sanık Mustafa Yaman ise "FETÖ´ye Türkiye´deki en uzak insanlardan biriyim. Adımın anılması bile benim için mağduriyet oluşturuyor. Beraatime karar verilsin." dedi.

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti de sanık Mustafa Yaman´ın dosya kapsamında suç işlemediğinin sabit olması nedeniyle beraatine hükmetti.

Yargının daha dikkatli olması gerekir

Kararın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Yaman, Türkiye´de hukukun ve adaletin tesis edileceği günlere ümitlerini artıran bir karar verildiğini belirterek, "Ama daha yolun çok başındayız. 10 binlerce insan bu işten mağdur oldu. Yargı misyonunu üstlenmiş kişilerin daha dikkatli olması gerekir." diye konuştu.

175 gün haksız hukuksuz yere tutuklu kaldı

ByLock kullandığı iddiasıyla 175 gün Metris Cezaevi´nde tutuklu kalan Mustafa Yaman FETÖ´nün Mor Beyin tuzağı mağduru olduğunun ortaya çıkması ve güncellenen ByLock listesinin ardından 28 Aralık´ta tahliye edilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´ndan yapılan açıklamada 11 bin 480 GSM kullanıcısının FETÖ´nün Mor Beyin tuzağı ile Bylock´a iradeleri dışında yönlendirildikleri belirtilmişti. Söz konusu kullanıcıların isimlerini içeren liste, ilgili mahkemelere gönderilmiş ve haklarında yeniden değerlendirme süreci başlamıştı.

Öte yandan Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) İstanbul Şubesi de kararı sosyal medya hesabından, "Huder İstanbul şube başkanımız Bylock nedeniyle FETÖ/PDY davasından beraat etmiştir..." ifadeleriyle duyurdu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER