Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BÜYÜKELÇİ KILIÇ´TAN FRANSIZ YAZARIN İFTİRALARINA CEVAP

Türkiye´nin Washington Büyükelçisi Kılıç, Fransız yazar Levy´nin Türkiye´nin Afrin´de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yazdığı iftira dolu yazıya yanıt verdi.

BÜYÜKELÇİ KILIÇ´TAN FRANSIZ YAZARIN İFTİRALARINA CEVAP

 Türkiye´nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Fransız yazar Bernard Henri-Levy´nin Türkiye´nin Afrin´de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yazdığı iftira dolu yazıya yanıt verdi.

Büyükelçi Kılıç, ABD´nin Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan "Levy hatalı.Türkiye, Suriyeli Kürtlere yardım ediyor" başlıklı makalesinde, terör örgütü PKK´nın Suriye kolu PYD/YPG´nin Suriyeli Kürtleri temsil etmediğini vurguladı. Buna örnek olarak örgütün zulmünden kaçıp Türkiye´ye sığınan 300 bin Suriyeliyi örnek veren Kılıç, Zeytin Dalı Harekatı´nın Kürtleri hedef almadığını yazdı.

"Levy, PYD/YPG´yi ´Batı´nın kurtarıcısı´ olarak aklamaya çalışmak gibi çirkin bir girişimde bulunurken terör örgütünün Suriye topraklarında işgal ettiği bölgelerde gerçekleştirdiği suikastları, zulmü ve etnik temizliği görmezden geliyor." ifadesini kullanan Kılıç, terör örgütü PYD/PKK´nın insan hakları ihlallerinin Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü gibi bağımsız kurumların raporlarına da yansıdığını anımsattı.

Kılıç makalesinde, Türkiye´nin Zeytin Dalı Harekatı´yla hedefinin Afrin´i teröristlerden temizlemek ve bölgeyi PYD/YPG´nin "kanlı ideolojisini" paylaşmayan Suriyeli Kürtlere teslim etmek olduğunu kaydetti.

Sınırlarındaki herhangi bir bölgenin kendi vatandaşlarına yönelik terör saldırılarına zemin oluşturulmasına Türkiye´nin asla izin vermeyeceğini kaydeden Kılıç, Zeytin Dalı Harekatı´ndan çok önce terör örgütü PYD/PKK´nın Afrin´deki dağlara sığınıp Türkiye´deki sivilleri ve askeri hedef aldığını hatırlattı.

"Türkiye, Fırat Kalkanı Harekatı´yla terör örgütü DEAŞ´a karşı Suriye´de başarılı bir kara harekatı yürüten ilk ülkeydi." ifadesini kullanan Kılıç, Suriye´de Fırat Kalkanı ile özgürleştirilen bölgelerin istikrarlı, refah ve güvenilir bir liman olduğunu kaydetti. Kılıç, Türkiye´nin Afrin´de de bu başarıyı hedeflediğini belirtti.

Makalesinde tek bir Suriyeli Kürt´ün bile PYD/YPG kuşatması altındaki bölgelere dönmek istemediğine dikkati çeken Kılıç, terör örgütünün gasp ettiği toprakların mahvolduğunu ve demografisinin değiştiğini anımsattı.

Büyükelçi Kılıç, makalesinde, "Suriye´nin gerçek sahiplerine yönelik zulmü görmezden gelirken bir terör örgütünün daha fazla toprak gasp etmesine izin verip onları cesaretlendirmek yalnızca DEAŞ´ın ortaya çıkmasına neden olan temel sebepleri daha da güçlendirir." ifadesini kullandı.

Fransız yazar Levy, yine Wall Street Journal gazetesine yazdığı yazıda, Türkiye´nin Zeytin Dalı Harekatı ile etnik temizlik yaptığı yalanına yer vermişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER