Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

..Büyükada davasında Taner Kılıç için tahliye kararı

Büyükada davası kapsamında tutuklu bulunan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Onursal Başkanı Taner Kılıç´ın tahliyesine karar verildi. Kılıç, 14 aydır İzmir´de bulunan Şakran Cezaevi´nde tutuklu bulunuyordu.

..Büyükada davasında Taner Kılıç için tahliye kararı

15. 08. 2018 Çrşamba

Büyükada´da yapılan toplantıya ilişkin aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 11 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "silahlı terör örgütüne yardım etme" suçlarından yargılandığı davada daha önce tahliye edildikten sonra itiraz üzerine tekrar tutuklanan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç´ın tahliyesine karar verildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı´na gönderilen tahliye yazısında, "Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan tutuklu sanık Taner Kılıç´ın tutukluluğunun gözden geçirilmesi sonucu tahliyesine karar verilmiştir. Başka suçtan tutuklu veya hükümlü değilse sanığın, 1 Şubat 2018 tarihli tutuklama müzekkeresinden tahliyesine, müzekkerenin de mahkememize iade edilmesi rica olunur." denildi. 

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 11 sanığın yargılandığı davanın 

Bu sevinç ve rahatlamanın yanında üzüntü, öfke ve keskin bir kararlılık da olduğunu belirten Naidoo, sözlerine şöyle devam etti: tek tutuklu sanığıydı. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi´nde gerçekleştirilen 31 Ocak 2018 tarihli duruşmada tahliye edilen Kılıç´ın, savcılığın tahliyeye itirazı üzerine 1 Şubat 2018´de tekrar tutuklanmasına hükmedilmişti.

 

KARARA SEVİNDİK, TANER EVİNE DÖNDÜĞÜNDE KUTLAMALARIMIZ OLACAK

Uluslararası Af Örgütü´nün (UAÖ) yeni Genel Sekreteri Kumi Naidoo, "Aldığımız haberden ötürü çok sevinçliyiz. Bu noktaya varmak için bir yıldan uzun bir süredir kampanya yürüyor ve mücadele ediyoruz; öyle görünüyor ki Taner en sonunda serbest bırakılacak. Söz konusu karara sevinmekle birlikte gerçek kutlamalarımız ancak Taner güvenli bir şekilde evine döndüğü ve eşi ile kızlarına kavuştuğu zaman başlayacak? değerlendirmesinde bulundu.

"Üzgünüz, çünkü cezaevinde tutulduğu bir yıl boyunca Taner çok şey kaçırdı. Öfkeliyiz, çünkü Taner ve diğer 10 hak savunucusu hakkındaki suçlamalar henüz düşürülmedi. Kararlıyız, çünkü Türkiye´deki insan hakları için ve ağır baskılarla haksız yere hapsedilen insan hakları savunucusu gazetecilerin ve diğerlerinin özgürlüğü için verdiğimiz mücadele sürecek.?

Daha önce cezaevinden çıkmadan tutuklanmıştı

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından daha önce adli kontrol şartıyla tahliye edilen Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Caner Babaoğlu´nun itirazı üzerine tahliye edilmemişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER