Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"Bütün devletten alınan paraları onlar dağa gönderdiler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün devletten alınan paraları onlar dağa gönderdiler. Kandil´e gönderdiler. Hizmet yapmadılar." dedi

"Bütün devletten alınan paraları onlar dağa gönderdiler"

HDP´nin birçok ilde aday göstermeme kararının sorulması üzerine Erdoğan, "AK Parti´yi nasıl Batı´da kaybettiririz, Doğu, Güneydoğu´yu da nasıl kazanırız?" düşüncesiyle hareket edildiğini belirtti.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ben tabii, özellikle teröre mesafe koymayan bu dörtlü çeteye, şunu hatırlatıyorum, er veya geç eriyeceksiniz, biteceksiniz. Bu millet, sizin bu yaptıklarınızı affetmeyecek. Kürt kardeşlerimiz şu kayyumlar sayesinde huzur ve belediye hizmeti gördü. Şu Güneydoğu´ya gidip oraları gezdiğiniz zaman şu kayyumlar neler yaptı? Diyarbakır´da bunu göreceksiniz. Her taraf pırıl pırıl oldu. Batıda ne varsa orada da o var. Şırnak gibi yerde, aynı şekilde. Daha önce buralarda HDP belediyeleri vardı. Bütün devletten alınan paraları onlar dağa gönderdiler. Kandil´e gönderdiler. Hizmet yapmadılar. Siirt´te bunu yaptılar, Hakkari´de bunu yaptılar, kayyumlarla bütün bunları şu anda aştık."

Bu kentlerin hizmet almadığını vurgulayan Erdoğan, "Buralar bir aydınlatma görmezdi. Şimdi bunların hepsi buralarda var. Ben vatandaşıma sesleniyorum, ´Ey benim Kürt kardeşim, yine bu oyuna gelecek misin? Bütün bu hizmetler size boşuna verilmedi. Bütün bu hizmetler marifet iltifata tabidir anlayışıyla bunu ortaya koyanları herhalde yalnız bırakmayacaksın ki bu yolculuk 31 Mart´tan sonra da aynı şekilde devam etsin. Şunu da söyleyeyim, biz bu seçilenler içerisinde veya seçilirse bu tür teröre bulaşmış olanlara asla göz açtırmayız. Çünkü biz bu devletin, bu milletin parasını, vergisini bu terör örgütlerinin siyasete sızmış temsilcilerine bundan sonra yedirtmeyeceğiz. Bu konuda kararlılığımız var. Bunu da herkesin bilmesini istiyorum." diye konuştu.

"Yeniden kayyum atanması söz konusu olabilir." denilmesi üzerine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aynı şekilde... Çünkü bu ülkede, 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarında en ideal hizmetin verilmesini sağlayacağız. Bunun için de bizim vatanperver olanları bir defa bu noktada işbaşında tutacağız. Biz de hazırlıklarımızı buna göre de yapıyoruz ama ben istiyorum ki demokrasi ve demokratik ortamda biz bu adımları, özellikle Güneydoğu´da yaşayan vatandaşlarımla el ele birlikte atalım. Çok hassas davrandık aday tespitlerinde. Mümkün olduğunca bu hassasiyetimize olumlu cevap verecek arkadaşlarımızı seçtik, onlarla beraber de bu yola devam ediyoruz."

CHP´nin durumuna da değinen Erdoğan, "Bakın şu anda CHP, FETÖ ve PKK´ya adeta teslim edildi. Yapılan atamalarda bunları görüyoruz, kendi içlerinde. Bu nereye varır ki? Bir eriyiş içerisinde. İstifalar birbirini takip ediyor. Böyle bir duruşun içerisinde. Fakat AK Parti olarak bizler güçlenerek yolumuza devam ediyoruz." dedi.

Bugün Bursa´da miting yaptıklarını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bursa´da muhteşem bir miting yaptık. Orada Cumhur İttifakı olarak Yenişehir Belediyesi de Milliyetçi Hareket Partili bir arkadaşımızın aday olduğu bir ilçe oldu. Hatta hatta mevcut belediye başkanımız da oradan belediye meclis üyesi oldu. Böyle de bir dayanışma ruhu oluştu. Bu ruhu, bizler 94 ruhu olarak geleceğe taşıyoruz."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER