Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bursaspor maçı öncesi Amedspor'a saldırı

Bursaspor ile Amedspor arasında oynanacak olan maçı öncesi ısınmaya çıkan oyunculara saha kenarından ve tribünlerden saldırı gerçekleştirildi.

Bursaspor maçı öncesi Amedspor

TFF 2. Lig Beyaz Grup 23'üncü haftasında Bursaspor ile Amedspor'un bugün 14.00'te başlayacak karşılaşma öncesi sahada kavga çıktı.

Amedspor'un resmi sosyal medya hesaplarından maç öncesinde sahanın ve tribünlerin karıştığı görüntüler paylaşıldı. Paylaşımda "Bursa'da futbol ekibimizin sahaya çıktığı sırada Bursaspor oyuncuları tarafından ekibimize yapılan saldırı ve saha olayları..." ifadeleri kullanıldı.

Amedsporlu futbolcular, zemini incelemek için sahaya çıktığında, tribünlerdeki Bursaspor taraftarları sloganlar atmaya başladı. Bursasporlu futbolcular da sahaya çıktı. Bursasporlu oyuncuların Amedsporlu oyuncuların üzerine yürüdüğü görüldü. Saldırıyı çevik kuvvet polisleri ayırmaya çalıştı. Olay sonrası her iki takımın oyuncuları soyunma odasına geri döndü. Amedsporlu futbolcuların soyunma odasına girişi sırasında tribünlerden pet şişe ve fişekler atıldı.

#AMEDSPORYALNIZDEĞİLDİR ETİKETİ

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, maç öncesi yaşananlarla ilgili, "Dün konakladıkları otelde bugün müsabaka için çıktıkları futbol sahasında ırkçı saldırıların ve fiziksel şiddetin hedefi olan #Amedspor Bursaya futbol oynamaya gelmiştir. Yaşananlar spor ahlakının ve futbol kültürünün dışından odakların provokasyonlarıdır. #Amedsporyalnızdeğildir" paylaşımı yaptı.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ise, "Halkı birbirine düşürmeye çalışan, daha bir ay önceki depremde hasar gören bir kentin futbol takımına bile saldıran, provokatif pankartlar açan ve tüm bunlara geceden beri göz yuman her kimse hem ülkemize hem insana düşmandır.
#Amedsporyalnızdeğildir" ifadelerini kullandı.

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen de emniyet güçlerini göreve çağırarak, "Bugün Bursaspor maçında tehlikeli bir oyun oynanıyor. Dün geceden sonra bugün ısınma turlarında da fiili saldırı olmuş. Ne ülkemiz ne de Bursa bu görüntüleri hak etmiyor. Valilik bir an önce süreci kontrol altına almalı" dedi.

Dün gece yine bir grup Bursaspor taraftarı, Amedspor kafilesinin konakladığı otelin önünde "Ne mutlu Türküm diyene" sloganlar atmış, Mehter Marşı çalmıştı. Havai fişek patlatan grup, Amedsporlulara yönelik küfürlü tezahüratlarda bulunmuştu



Anahtar Kelimeler: Bursaspor öncesi Amedspor' saldırı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER