Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bulu'nun yerine gelen Naci İnci'nin ilk icraatı akademisyen kovmak oldu

Cumhurbaşkanlığı kararı ile görevden alınan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'nun yerine vekil olarak atanan Naci İnci, ilk icraat olarak akademisyen Can Candan'ın görevine son verdi.

Bulu

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki görevinden alınan Melih Bulu yerine Rektör vekili olarak atanan Naci İnci'nin ilk icraatı Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden Can Candan'ın görevine son vermek oldu.

YORUMU SİZLERE BIRAKIYORUM

Akademisyen Candan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Naci İnci, bugün bana 2007'den bu yana öğretim görevlisi olarak çalıştığım Boğaziçi'ndeki görevime, ders verdiğim bölüm ve fakültenin görüşü alınmadan "vekaleten" son verdiğine dair bir yazı göndermiş. Sizlerle paylaşıyor, yorumunu ve değerlendirmesini de sizlere bırakıyorum" diyerek kendisine gönderilen yazıyı paylaştı.

 

NACİ İNCİ KİMDİR?

Lisans eğitimini 1987 yılında Marmara Üniversitesi Fizik bölümünde tamamladı. 1992 yılında İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesi'nde fiber optik sensörler üzerine doktora yaptı.

1993-1994 yılları arasında Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde optik haberleşme alanında çalışmalar yapan Mehmet Naci İnci, 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik bölümünde yardımcı doçent, 1996 yılında ise doçent oldu.

1998-1999 yıllarında fiber optik sensörlerin endüstriyel uygulamaları üzerine Japonya'da Gunma Üniversitesi'nde konuk araştırmacı olarak çalışırken, 1999-2005 yılları arasında Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde öğretim üyeliği yaptı. Üniversitenin temel ve araştırma laboratuvarları ile diğer lisans ve lisansüstü programlarının kurulmasında görev aldı.

KUANTUM BİLİŞİMİ ÜZERİNE ÇALIŞMALAR YAPTI

2005 yılında profesör olan Mehmet Naci İnci, 2014-2018 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Başkanlığı yaptı. Almanya'daki Stuttgart Üniversitesi, Japonya'daki Gunma Üniversitesi, Norveç Teknik Üniversitesi ile İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesi'nde konuk profesör olarak dersler verdi.

Fiber optik, nano partiküller ve uygulamalarının fiziği, optik sensörler, kuantum optiği, kuantum bilişimi, kuantum kriptografisi konuları üzerine çalışan ve araştırmalar yürüten Mehmet Naci İnci'nin üniversite-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik katkıları kapsamında ise iki uluslararası patenti bulunuyor.



Anahtar Kelimeler: ' yerine gelen ' icraatı akademisyen kovmak

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER