Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bulgaristan, Yunanistan sınırındaki sığınmacılara karşı önlemler alıyor

Bulgaristan Başbakanı Kuzey Makedonya´ya geçmeyi talep eden Selanik yakınlarındaki Diavata kampı etrafında 500´den fazla sığınmacının toplanmasından dolayı teknik donanımı ve askeri personeli seferber ettiklerini açıkladı

Bulgaristan, Yunanistan sınırındaki sığınmacılara karşı önlemler alıyor

Bulgaristan Başbakan Boyko Borisov, Başbakanlık konutunda Savunma Bakanı Krasimir Karakaçanov, İçişleri Bakanı Mladen Marinov ve İçişleri Bakanlığı Sınır Polis Müdürlüğü yetkilileri ile toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda Kuzey Makedonya´ya geçmeyi talep eden Selanik yakınlarındaki Diavata kampı etrafında 500´den fazla sığınmacının toplanmasından dolayı alınacak önlemler ele alındı.

Başbakan, olayın Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu seçimlerinden önce, Avrupa´da göçün % 95´inin azaldığı bir zamanda yaşandığına dikkat çekti. Borisov, ?Balkan güzergahı üzerinden AB´ye mülteci akınının ne kadar zor üstesinden geldiğimizi hatırlıyorsunuz, o zaman bu zorluğun üstesinden gelmeyi başardık. Türkiye ile sınır iyi korunuyor, anlaşmalar işe yarıyor, ama Yunanistan sınırında sorunlar var? diye kaydetti ve bu süreçlerin Selanik çevresinde, Yunanistan´da geliştiğini belirtti.

Haberin devamı...

Kaynak:dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER