Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bülent Arınç: Bahçeli bizi yüzde 35´lere düşürdü

Eski TBMM Başkanı ?yeni parti kurulacak? iddialarını da değerlendirdi: Gelişmelere bakarsanız kuracaklar gibi. Bir Davutoğlu, Babacan, Abdullah Bey kolay yetişmiyor? Bizim düşecek bir çınar yaprağına tahammülümüz yok AK Parti´den. Gövdeyi güçlendirelim

Bülent Arınç: Bahçeli bizi yüzde 35´lere düşürdü

Eski TBMM Başkanı Arınç Kocaeli Kitap Fuarı´nda ?Türk Siyasetinde Anılar? konulu söyleşiye katıldı. Hem anılarını anlattı hem gündemi yorumladı.

31 Mart´ın ardından İstanbul muamması

Arınç, AK Parti ve MHP´nin itirazlarıyla sürecin uzadığı İstanbul seçimlerini değerlendirdi. Yüksek Seçim Kurulu´nun sıkıntı içerisinde olduğunu gördüğünü söyledi:

"Yüksek Seçim Kurulu zannediyorum ki adil bir karar verecektir. Sıkıntı içerisinde olduklarını görüyorum. Allah onlara kolaylık versin. Adaletten ayrılmasınlar. Adalet neyi emrediyorsa onu yapsınlar. Çünkü yanlış yaptığınız şeyi ileride düzeltmek mümkün olmuyor ve genelde halkın tepkisi farklı şekillerde tecelli ediyor. Ekrem İmamoğlu´nun bile hak kazanmadığı büyük bir popülariteyi biz kendi ellerimizle ona vermiş olduk. Sonucun belli olmadığı her gün, Ekrem İmamoğlu´nun üzerine koyuyoruz. 1 kat, 2 kat, 3 kat, 5 kat, 6 kat. Siz bugün seçim kaybetmiş olsanız veya kaybettirilmiş olsa bile, şüphesiz YSK´nın kararıyla olacak, 5 sene sonrasının Cumhurbaşkanı adayına hazır olun. Bir işi kokutmamak lazım. Bir seçimin sonucu en geç 2 gün içinde alınır. Ama araya, ´Şu da vardı, bu da vardı, şu da böyleydi´ diyerek işin doğasını bozmamak lazım.?

?Bahçeli bizi yüzde 35´lere düşürdü?

Arınç cumhur ittifakını, AK Parti´nin MHP ile işbirliğini ve bunun 31 Mart´a etkisini değerlendirdi.

?Bir de tabii ittifak yaptığımız bir parti var. Bu ittifakın ne sonuç getireceğini Pazar günü değil, Pazartesi günü görecektik. O yüzden, ´Mezara kadar´ sözünü en azından ´Pazartesi´ye kadar´ diye değiştirmek lazım. Bunlar siyasetin bize öğrettikleri. Yanlış şeyler de öğretmiş olabilir. Ama ne yapalım adımız Arınç, elimizden başka bir şey gelmez.?

?Bahçeli bizi yüzde 35´lere düşürdü. Yüzde 35´lere düştüysek biz, kendi ifadesine göre söylüyorum, parti olarak, seçimde aldığımız sonuç olarak değil, biz yüzde 19´uz dediği zaman bize kalan yüzde 32. Bu doğruysa bir alarm zili çalması lazım. Tekrar ayağa kalkacağız, kucaklaşacağız. Bu iş çok kolay"

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER