Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Buldan: Seçimin kazananı demokrasi güçleri ve Kürtler, kaybedeni Cumhur İttifakıdır

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Diyarbakır İl Binası önünde toplanan vatandaşlara seslendi. ?Bu başarıyı bu zaferi açlık grevinde olan sevgili Leyla Güven´e ve tüm arkadaşlarımıza atfediyoruz.? dedi.

Buldan: Seçimin kazananı demokrasi güçleri ve Kürtler, kaybedeni Cumhur İttifakıdır

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Diyarbakır İl Binası önünde toplanan vatandaşlara seslendi. ?Bu başarıyı bu zaferi açlık grevinde olan sevgili Leyla Güven´e ve tüm arkadaşlarımıza atfediyoruz.? diyen Buldan, şunları söyledi:

?Bugün seçim sonuçlarını televizyondan takip ediyoruz. Henüz açıklanmayan, sonuçlanmayan birçok yer var. Ama açıklandığı kadarıyla Türkiye´nin her yerinde demokrasi güçleri ve Kürtler kazandı. Türkiye´nin her yerinde Halkların Demokratik Partisi kazandı. İktidarın bu mesajı iyi okuması ve iyi değerlendirmesi lazım. Özellikle burada, bölgede kayyımlar artık bitmiştir. Kayyım politikası çökmüştür. Halkımız kayyım siyasetini benimsemediğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Sevgili halkımız, biz sadece burada kazanmadık. Biz Türkiye´nin batısında da AKP´ye ve faşizme ders verdik. Ankara´da, Antalya´da, Adana´da, Mersin´de büyükşehirlerde aday çıkarmayarak, demokratik güç birliklerini destekleyerek iktidara büyük bir ders verdik. İşte AKP hükümeti verilen bu dersi, verilen bu cevabı iyi okumalıdır. Aynı zamanda halkımız iktidara, bize defolun gidin diyenlere büyük bir ders vermiştir. Halkımız iktidara, ?Bu topraklar bizim bu vatan bizim, bir yere gitmiyoruz´ mesajını vermiştir.

Yazının devamını okumak için...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER