Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bugün 25 Şubat... 29 yıl sonra katliam devam ediyor...

Baruch Goldstein adlı siyonist yerleşimcinin El-Halil kentindeki tarihi İbrahim El-Halil Camii’nde cemaate ateş açarak 29 kişiyi şehit ettiği ve yaklaşık 150 kişiyi yaraladığı katliamın 29’uncu yıldönümü.

Bugün 25 Şubat... 29 yıl sonra katliam devam ediyor...

25 Şubat 1994 Cuma günü siyonist yerleşimci otomatik silahla İbrahim El-Halil Camii’ne girmesinin ardından işgal güçleri cemaatin camiden çıkmasını ve dışarıdan gelecek kişilerin yaralılara müdahalede bulunmasını engellemek için caminin kapılarını kapattı.

İşgal güçleri daha sonra şehitlerin cenaze törenine katılanlara da ateş açtı ve şehit sayısı 50’ye yükseldi.

El-Halil kentinde ve civarındaki köylerde, işgal altındaki Filistin topraklarının tamamında protesto gösterileri düzenlendi ve işgal güçleriyle çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda hayatını kaybedenlerle birlikte şehit sayısı 60’a ulaşırken yüzlerce Filistinli de yaralandı.

Katliamdan sonra işgal güçleri İbrahim El-Halil Camii’ni ve El-Halil’in Eski Belde semtini soruşturma bahanesiyle altı ay giriş ve çıkışa kapattı ve işgalcilerin yürüttüğü tek yanlı soruşturmadan İbrahim El-Halil Camii’nin Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölünmesi tavsiyesi çıktı.

İşgal rejiminin İbrahim El-Halil Camii’nin tamamını Yahudileştirme çabalarının devam ettiği ve Müslümanların tarihi camiye ulaşmalarının zorlaştırıldığı, Yahudi bayram günlerinde caminin kapatılarak ezan okunmasına ve namaz kılınmasına izin verilmediği kaydedildi.

 

Kaynak: dogruhaber.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER