Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bu kez okula bomba

Rusya’nın savaşta stratejik bir nokta olarak gördüğü liman kenti Mariupol, savaşın dehşetini en çok yaşayan şehir oldu. Son dehşet saldırısı ise sanat okuluna atılan bomba oldu.

Bu kez okula bomba

Masada ateşkes mesajları veren Moskova sahada sivilleri hedef almayı sürdürüyor. Abluka altındaki Mariupol’de dört gün önce ‘çocuklar’ uyarısı bulunan sığınağı vuran Rusya, bu kez de mermilerden kaçan çocuk ve yaşlıların bulunduğu okula bomba yağdırdı. Bölgedeki yerel yetkililer 400 kişinin tonlarca enkaz altında kaldığını duyurdu. Sınır tanımaz vahşete tepki yağdı.

İNGİLTERE ‘RUSYA SIKIŞTI DAHA ÇOK SİVİL ÖLEBİLİR’ UYARISI YAPMIŞTI

İngiltere Savunma Bakanlığı’nın ‘Rusya’nın ilerleyişi durdu. Taktik değişimi daha fazla sivil kaybına yol açabilir’ uyarısından 24 saat sonra yine siviller hedef oldu. Mariupol’de binden fazla kadın ve çocuğun sığındığı yapıya önündeki ‘Çocuklar’ uyarısına rağmen bomba atan Rus güçleri, kentte bu kez sivillerin kaldığı sanat okulunu vurdu. Belediye yetkilileri binada 400 kişinin bulunduğunu duyurdu.

'SAVUŞ SUÇLARINI İŞLEYENLER YAPTIKLARININ HESABINI VERECEK'

Saldırıya ‘Savaş suçlarını işleyenler hesap verecek’ tepkisi geldi. Moskova kentleri vurarak yıldırma taktiği uygularken tahliyelere de duvar örüyor. Mariupol’de tahliye otobüslerinin girişine izin verilmediği belirtildi. Bölgeden çıkarılan kişilerin de Rusya’nın uzak bölgelerine gönderildiği ortaya çıktı. Mariupol Şehir Konseyi’nin paylaşımında ‘Birkaç bin kişi Rusya’ya tahliye edildi’ denildi.

***



Anahtar Kelimeler: okula bomba

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER