Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"Bu Toprağın Güzideleri?nden Asaf Halet Çelebi için özel program?

Anadolu Yazarlar Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı desteğiyle Cumartesi günü saat 14:30´da Asaf Halet Çelebi paneli düzenliyor.

Her biri kültür ve sanat dünyamızın önemli isimlerinden olmakla birlikte, genel anlamda ana akımın dışında kalan fakat bu toprakların kadim kültürü ve medeniyetimiz açısından yeni kuşakların tanıması, bilmesi gereken güzide isimleri anlamaya yönelik ?Bu Toprağın Güzideleri? başlığıyla gerçekleştirilecek olan bir dizi programın ilkinde Asaf Halet Çelebi ele alınacak.

Tekke ve tasavvuf şiirine son derece vakıf ve şiirlerinde tasavvufa, doğu mistisizmine göndermeler bulunan Çelebi, döneminde de tam olarak anlaşılmamıştır.

Onu "Bir İstanbul çocuğunun son yu?zyılda geçirdiği değişimi, kendi köklerine ve du?nyasına bağlı kalarak şiirlerinde orijinal ifadelere kavuşturan ender şairlerden biri" olarak değerlendirir merhum Mustafa Miyasoğlu.  Yine yitirdiğimiz şairlerden Seyhan Erözçelik ise ?Kelime ve ses oyunları, yakaladığı musıki, kullandığı söz sanatları ve u?zerinde durduğu konular itibariyle geleneksel şiirimizle bağları kesin olan şairin, yeni ve kusursuz tekniği sebebiyle de modern bir şair´ olduğunu belirtir.

22 Aralık Cumartesi günü Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi´nde düzenlenecek olan panelde, Asaf Halet Çelebi iki farklı oturumda değerlendirilecek.

Sadece şiirleriyle değil, eleştiri yazıları, poetikası ve çevirileriyle de edebiyatımızda önemli bir yere sahip olan Asaf Halet Çelebi, birinci oturumda Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, Prof Dr. Özlem Fedai, Dr. Ahmet Demirhan ve Dr. Şerif Eskin tarafından ele alınacak. Oturumun başkanlığını ise Prof. Dr. Fatih Andı yürütecek.

Şair Hüseyin Akın başkanlığında gerçekleştirilecek ikinci oturumda ise Hüseyin Su, Ali Günvar ve Cem Yavuz konuşmacı olarak yer alacak.  

 

Panel:

?Bu Toprağın Güzideleri? ASAF HALET ÇELEBİ

Programın Akışı:

Kokteyl ve açılış/ Cumartesi, saat: 14:30

I. Oturum / Saat: 15:30

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Fatih Andı

Konuşmacılar: Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, Prof. Dr. Özlem Fedai, Dr. Ahmet Demirhan, Dr. Şerif Eskin

II. Oturum (Panel)/ saat: 18:00

Oturum Başkanı: Hüseyin Akın

Konuşmacılar: Hüseyin Su, Cem Yavuz, Ali Günvar



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER