Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bu Gençlerin Ölümünün Sorumlusu Devlettir

Serdar TURGUT

Bu Gençlerin Ölümünün Sorumlusu Devlettir

Trump´ın başkan olmasıyla birlikte Amerikan toplumunda zaten yaşanmakta olan sosyal çürüme daha da hızlandı. Düşünsenize 12 üniversite öğrencisi vurularak öldürülmüş saldırgan da intihar etmiş. Bir Allah´ın kulu da çıkıp sadece bu bilgilere bakarak bile olayı çözebileceğini düşünemiyor.

Olay yerinde sadece tek bir silah var. Bir kişinin, sadece tek bir silahla 2 kişiyi vurabilmesi silah eğitimi almamış ise mümkün değil.

Olay yerinde intihar etmiş olması ise başka bir delil bence. Gençliğini o yerdeki gençler gibi yaşayamamış olduğundan hayata karşı kızgın olduğundan,öcünü alıp ölmek istemiş bir orta yaşlı insan bu. Bunu anlamak için sadece aptal olmamak yeter bile.

Normal insanın aklına ilk gelen bunlar olmalı değil mi ama burada bu nedense artık olamıyor.

Her düzeyde polis geldi tabi ki olay yerine ama hiç kimsede mantıklı düşünme diye bir şey kalmamış gibi artık.

"Araştırıyoruz" diyorlar "Delil toplanıyor" diye söylüyorlar.

Biraz ilerde çocuklarından haber bekleyen acılı insanların acıklı isyanı yaşanıyor.

Hemen "Acaba terör mü?" diyorlar. Çünkü akılarında fikirlerinde Trump sayesinde cihatçı terör var. Bunun kendi içlerinden gelen bir beyaz olduğunu düşünemiyorlar bile. Belki de düşünüyorlar ama açıkça söylemeye korkuyor da olabilirler. Amerikan toplumu artık rasyonel biçimde kendisiyle yüzleşemiyor.

 

 

BİR KATİL YETİŞTİRİYORLAR

Birkaç saat sonra gerçek çıktı ortaya. Beklemekte olan acılı insanlara "Çocuğunuz öldü" denildi, bunu zaten tahmin ediyorlardı ama resmen duymak onları mahvetti.

Öldürenin de eski bir asker olduğu ve savaş sonrası travma stresi yaşadığı açıklandı.

Bu güya büyük uzmanlara sahip olan FBI için sürpriz olabilirdi ama benim için malumun beyanından başka bir şey değildi. Çünkü olayın başından beri her duyduğum haber buna zaten işaret etmekteydi. Ve emin olun zaten babalar anneler için kan ağlamakta olan yüreğim bir de katil için üzüldü. Çünkü onu bu yola iten devletten başka bir şey değildi.

Bir genci düşünün 18-19 yaşında alıyorsunuz onu ve iyi asker yapıyoruz diye tam bir katil yetiştiriyorsunuz. Çok iyi savaşsın diye o da dört dörtlük katil oluyor sonunda.

Ve onu evinden alıp henüz kasabasının dışına bile çıkmamış bir genci, sizin devlet olarak neden orada bulunduğunuz belli olmayan Afganistan gibi bir cehennemin ortasına bırakıyorsunuz. O da hayatta kalmak için kendisine öğretilen tüm öldürme yeteneklerini sonunda kullanmak zorunda kalıyor. Hem sürekli ölmek korkusu nedeniyle hem de öldürmek zorunda kaldığı her masum insanın üzerine yıktığı vicdan azabı nedeniyle ruh sağlığı da genç yaşında bozuluyor.

Evine döndüğünde ise Amerikan devleti eski askerlerine hiç bakamıyor. Sosyalizmden sosyal düşünceden hiç nasiplerini almamış olduklarından herkes tek başına bırakılıyor. Ben sokaklarda eski asker, evsiz, aç  gençleri bolca görüyorum. Sağlık hizmeti bile tam vermiyorlar. Türkiye bu konuda ABD´den yüzde 1500 daha fazla vicdan sahibi, daha iyi örgütlü.

İNSAN HAYATINA KIYMET VERİLMİYOR

Burada aslında insan hayatına fazla kıymet verilmiyor.

Bazı orta yaşlı adamlar Washington´da masa başında planlar yapıyorlar kağıt üzerinde güzel göründüğü anda bunları uygulatıyorlar da, kimse bu planlarının birçok genç insanın hayatını mahvedeceğini düşünmüyor. Bunu Washington´da bizzat kaç kez bizzat gördüm

Bu son olayda da genç Afganistan´dan döndükten sonra gençliğini yaşayamadan, ruh hastalığı içine düştü. Polis raporları şimdi bunu söylüyor ama olay olmadan önce bunu bildikleri halde ona müdahale edip yardımcı olmayı kimse düşünemiyor artık  burada. Trump sayesinde bunu düşünmek gerektiğini kimse tartışmıyor bile

Ve sonunda 13 genç insanın hayatı boşu boşuna sona erdi. Washington´dakiler bence kına yaksınlar bu toplumu getirdikleri bu korkunç durum nedeniyle.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER