Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bu da tanzim satış anketi! Yüzde 98´i ´Evet´ dedi...

Hükümetin seçimlere haftalar kala uygulamaya aldığı tanzim satış ile ilgili dikkat çekici bir anket yayımlandı.

Bu da tanzim satış anketi! Yüzde 98´i ´Evet´ dedi...

Türkiye ekonomisinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle ortaya çıkan enflasyon, pazarlarda marketlerde tezgahlara yansırken hükümet tanzim satış uygulaması başlatarak fiyatlara isyan eden vatandaşları sebze meyve satılan çadırlara yönlendirdi.

İstanbul ve Ankara´da başlatılan tanzim satış uygulamasıyla ilgili her gün yeni bir tartışma yaşanırken Arkitekt tarafından 19-22 Şubat tarihleri arasında 1910 kişi ile sahada yapılan anketten dikkat çekiçi sonuçlar ortaya çıktı.

TANZİM SATIŞLA İLGİLİ İLK ANKET

Birçok kesim tarafından hükümetin seçimi kazanabilmek adına uygulamaya soktuğu tanzim satışla ilgili yapılan ilk ankette sorulan sorulardan biri başlatılan sebze ve meyve tanzim satışlarından haberdar mısınız? soursuydu. Katılımcıların yüzde 98´i ´Evet´ cevabı verirken, yüzde 2´si ise uygulamadan haberdar olmadığını ifade etti.

 

MARKETLERDE FİYATLAR DÜŞTÜ MÜ?

Hükümet yetkililkeri tanzim satış sisteminin market ve pazardaki fiyatlarını düşürdüğünü iddia ediyordu. Ankette yerlan ´´Tanzim satış noktalarıyla birlikte pazar ve marketlerdeki fiyatların düştüğünü düşünüyor musunuz?´´ sorusuna vatandaşlar yüzde 50,8 oranında ?Hayır´´ cevabını verdi.

SADECE İSTANBUL VE ANKARA´DA SATILMASIN!

Türkiye´de en çok seçmenin bulunduğu iki il olan İstanbul ve Ankara´da başlatılan tanzim satışın sadece bu iki büyükşehirde gerçekleştirilmesine vatandaş tepki gösterirken ?Türkiye´deki tüm illerde olmasını destekler misiniz?? sorusuna yüzde 65,9 destek verdi.

SADECE SEBZE VE MEYVE Mİ SATILSIN?

Arkitekt anketindeki ´´Sizce tanzim satış noktalarında sebze ve meyvelerin yanı sıra temizlik ürünleri vb. başka ürünlerde satılmalı mı?´ sorusuna ise vatandaşlar yüzde 63,3 ile büyük oranda satılması yönünde fikir beyan etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER