Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Brett McGurk´ün yerine James Jeffrey atandı

Brett McGurk´ün istifası sonrasında ABD Başkanı DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilciliği´ne halen ABD Suriye Özel Temsilciliği görevini yürüten James Jeffrey atandı.

Brett McGurk´ün yerine James Jeffrey atandı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino yaptığı yazılı açıklamada "Büyükelçi James Jeffrey, DEAŞ karşıtı Küresel Koalisyon Özel Temsilciliği görevini yürütecek." ifadesine yer verdi.

Jeffrey´nin Suriye Özel Temsilciliği´ni de sürdüreceğine dikkati çeken Palladino, "Büyükelçi Jeffrey Dışişleri Bakanlığı ile DEAŞ karşıtı küresel koalisyon arasındaki ilişkileri ve DEAŞ´ın kalıcı olarak yenilmesi dahil ABD´nin  Suriye ve Irak´taki hedefleriyle tutarlı bir şekilde ortak ve müttefiklerimizle koordinasyon içinde Başkan Trump´ın Suriye´den ABD askerlerinin çekilmesini uygulama konusunda koordinasyon sağlayacak." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilciliği görevini eski Büyükelçi Brett McGurk yürütüyordu.

McGurk, Irak´ı etnik ve mezhep temelli bir kaos ülkesine dönüştürüp DEAŞ´a zemin hazırlayan 5 yıllık deneyiminin ardından Suriye´de terör örgütü YPG/PKK öncelikli politikalara imza atmıştı.

Irak´ın federal yapısının mimarı olarak bilinen McGurk, Suriye´ye Irak  modelini dayatmaya çabaladı ve Suriye´nin kuzeyinde PKK tekelindeki yapıyı  benimsemişti.

Mcgurk, ABD yönetiminin, 19 Aralık´ta Suriye´den çekilme kararı  almasının ardından istifaetmişti.

ABD Başkanı Donald Trump ise istifanın ardından, "Şubatta görevinden  ayrılıyordu ama şimdi istifa etti. Medya şovmeni? Yalan medya, hiçbir anlamı  olmayan bu olayı büyütüyor." değerlendirmesini yapmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER