Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BOZDAĞ´DAN SALİH MÜSLİM AÇIKLAMASI

Bekir Bozdağ, Çekya´da mahkemenin serbest bırakma kararına tepki gösterdi.

BOZDAĞ´DAN SALİH MÜSLİM AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çekya´nın eski PYD Eş Başkanı Salih Müslim´i serbest bırakmasıyla ilgili, "Verilen karar uluslararası hukuka aykırı. Bu karar Çekya ile ilişkileri etkileyecek. Bu karar teröre çok net destek kararıdır" dedi. Müslim´in serbest bırakılması kararına Türkiye´den ilk tepki geldi. Ankara´da gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, şunları söyledi:

"Verilen karar uluslararası hukuka aykırı. Bu karar Çekya ile ilişkileri etkileyecek. Bu karar teröre çok net destek kararıdır. Bu tür kararlar hukukla izah edilemeyecek çok net siyasal kararlardır. Türkiye´ye karşı yapılan terör faaliyetlerine destek kararıdır. Türkiye için şaşırtıcı bir karar olmamıştır. Hukuka uyulsaydı iade edilmek üzere geçici tutuklanmasına karar verilirdi. Hukuk var ama hukuka uyan yok."

Bozdağ, "Bu tür kararlar bizim için sürpriz değil. Çünkü AB üyesi ülkelerin bu konuda Türkiye´ye bakışları ve Türkiye aleyhine terör faaliyeti sürdürenlere yaklaşımları ortadadır" diye konuştu.

Bozdağ, "Terör örgütlerinin öldürdükleri Türk vatandaşı olursa ya da Müslüman olursa o zaman onları öldürenler terör örgütü sayılmıyor mu? Bir örgütün terör örgütü olarak kabul edilebilmesi için ille de AB üyesi ülkelerin ya da ABD´nin vatandaşlarından herhangi birine zarar vermesi şart mıdır?" ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER