Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Boşuna Beklemeyin, Devlet Düşmanıymışsınız!

Mehmet GÖKTAŞ - 25. 09. 2018 Salı

Boşuna Beklemeyin, Devlet Düşmanıymışsınız!

25. 09. 2018 Salı

Aziz kardeşlerim, biliyorum ellinci defa bayramlarınızı içerde geçiriyorsunuz, söylemesi kolay tam ellinci defa. Yirmi beş adet Ramazan bayramı, yirmi beş defa Kurban bayramını yuvalarınızdan uzakta, demir parmaklıkların arkasındasınız.

Çoğunuz annelerinizi babalarınızı, eşlerinizi, çocuklarınızı ve diğer yakınlarınızı kaybettiniz.

Haydi biraz de işin sevindirici yanını söyleyelim; siz içerdeyken çocuklarınız büyüdüler, evlendiler, çoluk çocuk sahibi oldular. Yani henüz evliyken girdiniz, şimdi dede oldunuz.

Haydi ilk yılları bir tarafa bırakalım fakat son on altı on yedi yıldan bu yana her gün tahliye ümidiyle bekleyip durdunuz. Öyle ya, bilumum müptezeller tahliye olup duruyordu. Zaten sizin suçunuz işte burada saklıydı, siz müptezellerden değildiniz. Sizin dosyalarınızı bir kerecik olsun raflardan indirip bakmıyorlardı, akıllarından bile geçirmiyorlardı.

Her şeyden önce siz devlet düşmanıydınız, hiç boş yere ümitlenmeyecektiniz. Belki diyeceksiniz ki devlet düşmanlığıyla yargılanıp ceza alan niceleri bırakıldı. Tamam da onlar müptezel devlet düşmanlarıydı, siz öyle değilsiniz.

Kardeşlerim, aslında sizin en büyük suçunuz neydi biliyor musunuz? İstisnasız hepiniz aynı zamanda fakir ve garibandınız.

Yanılıyor muyum, elliye yakın bayramını zindanlarda geçiren bu insanların tamamının gerçekten gariban, fakir ve mustaz´af olduğu hiç dikkatinizi çekmiyor mu? Yanılıyorsam beni uyarın ve deyin ki; işte şunlar zengin, varlıklı, kodaman.

Belki bana kızacaksınız zengin fakir ayırımı yapıyor diye, tanıdığım, evlerini ziyaret ettiğim, çocuklarıyla tanıştığım ne kadar insan varsa istisnasız hepsinin ortak noktası fakirlikleridir.

Tabi asıl ortak noktaları her şeyden önce Müslümanlıklarıydı. Hem de sıradan bir Müslümanlık değil.

Yine birileri kızacak amma ben yine de söyleyim, bir diğer ortak noktaları da çoğunluğunun Kürt olması.

Medreseyi Yusufiyedeki kardeşler, dost acı söyler ve ben de söyleyeyim; boş yere ümitlenmeyin. Sizdeki bu özellikler değişmediği sürece oradasınız. Soruyorum size değiştirebilir misiniz? Müslüman kimliğinizden sıyrılabilir misiniz? Müptezelleşebilir misiniz? Zenginleme, kodamanlaşma ihtimaliniz var mı? Peki, Kürtlükten kurtulabilir misiniz?

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz