Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bombalar NATO´dan!

Bahçelievler´de yakalanan bomba yüklü minibüs, İstanbul´un en yoğun güzergâhı E-5 karayolunda çevik kuvvet otobüsünün yanında patlatılacaktı. Yangın tüplerinin içine gizlenen patlayıcıların cinsinin RDX, PENT ve HMX olduğu belirlendi. Fabrikasyon tipi ola

Bombalar NATO´dan!

İstanbul´da büyük bir katliama neden olabilecek terör saldırısı, MİT ve Emniyet birimlerinin ortak çalışmasıyla önlendi. Önceki gün Bahçelievler´de park halindeyken operasyon yapılan minibüste 60 kilo RDX türü bomba ele geçirildi. Patlayıcı yüklü minibüsü PKK´lı teröristlerin E-5 karayolunda (D100) çevik kuvvet otobüsü yanında infilak ettirmeyi planladığı belirlendi. Güvenlik birimlerinin başarılı operasyonuna ilişkin elde edilen bilgilere göre terörist, aracı Bahçelievler´deki sokağa operasyondan tam 30 saat önce park etti. MİT ekipleri ve polis, E-5 karayoluna yakın bir noktadaki sokağa bırakılan minibüs ile teröristi takibe aldı. Aracın uzaktan patlatılma ihtimaline karşı sinyal kesicileri devreye sokan ekipler, pusuya yatarak teröristin araca gelmesini bekledi. PKK´lı minibüse yaklaştığı sırada operasyon için düğmeye basıldı.

10 ZANLI SORGUDA

Bombacı, aracın yanında kıskıvrak yakalanırken bölgeyi abluka altına alan ekipler teröriste birinci derecede yardımcı olan gözlemciyi de E-5 karayolu kenarında yakaladı. Teröristlerin üzerinde 1 tabanca ve bombaları uzaktan patlatmak için kullanılan kumanda bulundu. İki teröristin de kırsaldan bombalarla birlikte İstanbul´a geldiği belirlenirken, PKK´lıların tüm bağlantılarına ilişkin yürütülen çalışmalar gece saatlerine kadar sürdü. Bu sırada araç içerisinde bulunan bombalar etkisizleştirildi ve minibüs detaylı inceleme için götürüldü. Bombayı patlatacak olan PKK´lı teröristle gözlemcinin yakalanması sonrası, Bağcılar ve Esenyurt başta olmak üzere 4 ilçede 5 hücreye eşzamanlı baskınlar yapıldı. 3´ü kadın 8 terörist yakalandı. Böylece toplam gözaltı sayısı 10´a yükseldi. Teröristlerin sorgusu emniyette sürüyor.

NATO bombası PKK´da

Bomba yüklü minibüsün kiralık olmadığı ve bir kadına ait olduğu öğrenildi. Kadının terör örgütü PKK ile bağlantısı araştırılırken, teröristlerin RDX türü yoğunlaştırılmış patlayıcıyı kamufle etme yöntemi de dikkat çekti. 60 kilogram bombayı yangın tüplerinin içine yerleştiren teröristlerin, aracın arka tarafını da tamamen köpükle örttüğü görüldü. Koruma kıyafeti giyen bomba imha ekipleri, araca müdahale sırasında ilk olarak, içinde balık taşınan köpük kutularıyla karşılaştı. Bu kutuların içine konulmuş yangın tüplerinde bomba olduğu anlaşılınca detaylı incelemeye geçildi. İlk inceleme sonucu, tüplerin içindeki patlayıcı cinsinin RDX, PENT ve HMX olduğu belirlendi. NATO envanterinde bulunan fabrikasyon tipi bombalar olan RDX, PENT ve HMX´e örgütün kolaylıkla ulaşabilmesi dikkat çekici bulunuyor. RDX türü bomba daha önce Beşiktaş´ta 39 polisin şehit olduğu hain saldırıda kullanılmıştı. RDX´e ek olarak kullanılan PTN ve HMX türü maddenin, bombanın şiddetini artırmakta kullanıldığı belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: Bombalar NATO

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER