Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BOLİVYA TÜRKİYE´DE BÜYÜKELÇİLİK AÇACAK

Bolivya Dışişleri Bakanı Fernando Huanacuni Mamani, ülkesinin Türkiye´de büyükelçilik açma talebini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´na iletti.

BOLİVYA TÜRKİYE´DE BÜYÜKELÇİLİK AÇACAK

 Bolivya, Türkiye´de büyükelçilik açma talebinde bulundu. 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Bakan Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne Bolivya Cumhurbaşkanı Evo Morales´i temsilen katılmak üzere Ankara´ya gelen Dışişleri Bakanı Fernando Huanacuni Mamani ile bakanlıkta görüştü.

Görüşmede Bakan Mamani´nin Bolivya´nın Türkiye´de büyükelçilik açma talebini içeren bir nota tevdi ettiği, Bakan Çavuşoğlu´nun ise bu karardan duyulan memnuniyeti vurgulayarak, Türkiye´nin Bolivya´ya bu süreçte her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söylediği belirtildi.

Bakan Çavuşoğlu da görüşmeye ilişkin Twitter´da paylaştığı mesajında, "Türkiye-Bolivya ilişkilerini her alanda daha da geliştirmeye kararlıyız. La Paz´da Büyükelçiliğimizi açtık. Mevkidaşım Dışişleri Bakanı Fernando Huanacuni Mamani ile görüşmemizde iş birliği alanlarını değerlendirdik." ifadesine yer verdi.

Türkiye´nin ilk Bolivya büyükelçisi şubat ayında atanmıştı

Türkiye´nin Bolivya´daki diplomatik temsilcisi ve ilk La Paz Büyükelçisi Serap Özcoşkun 14 Şubat 2018´de güven mektubunu sunarak göreve başlamıştı.

La Paz Büyükelçiliğinin açılması ile Türkiye´nin Latin Amerika ve Karayipler bölgesindeki büyükelçilik sayısı 14´e ulaşmıştı. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER