Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bolivya Devlet Başkanı: Trump, insanlığın ve yerkürenin düşmanı

"Emperyalizme karşı birlik olmalıyız"

Bolivya Devlet Başkanı: Trump, insanlığın ve yerkürenin düşmanı

18 Temmuz 2018

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, ABD Başkanı Donald Trump´ın ´insanlığın ve gezegenin düşmanı´ olduğunu söyledi. Morales, ?Bu zamanların düşmanı, ABD Başkanı Donald Trump´tır. O, insanlığın ve yerkürenin düşmanı? dedi.

Sputnik´in haberine göre, Küba´nın başkenti Havana´da yapılan 24. Sao Paulo Forumu´na dünya genelindeki sol parti ve sosyal hareketlerden katılan 625 delege ve konuk arasında Venezüella lideri Nicolas Maduro ve Bollivya lideri Morales de vardı. 

Morales: Emperyalizme karşı birlik olmalıyız

Eski Küba lideri Fidel Castro´yu onurlandırmak için yapılan oturumda konuşan Morales yapılması gereken en önemli şeyin bölgedeki ülkelerin emperyalizme karşı birleşik bir duruş sergilemesi olduğunu vurguladı. 

Morales "Emperyalizmin saldırıları ve provokasyonları olacaktır ancak birlik olmak zorundayız. Latin Amerika´nın emperyalizme karşı birliğini sürdürerek Fidel Castro´ya olan saygımızı en iyi şekilde gösterebiliriz" dedi.

Küba´nın ´Latin Amerika´daki tüm devrimlerin anası´ olduğunu söyleyen Morales, bu nedenle Fidel Castro´nun düşüncelerinin her zamankinden önemli olduğunu ifade etti.

Venezuela devlet başkanı: Saldırıların başrolünde ABD hükümeti var

Aynı toplantıda söz alan Venezuela Devlet Başkanı Maduro da Fidel´in birliğe, insanlık onurunu ve sosyal adaleti savunmaya olan bağlılığına işaret etti.

Kendi ülkesinde yaşanan ciddi sorunlardan da bahseden Maduro iç ve dış saldırılara maruz kaldıklarını, bunun başrolünde ABD hükümeti olduğunu söyledi.

"Dünyanın en güçlü imparatorluğunun saldırılarına ve şiddetine direndik" diyen Maduro, Washington´ın ülkenin zengin altın ve petrol kaynaklarını ele geçirmek istediğini savundu.

"Latin Amerika´da mevcut olan sağ kanada karşı koymalı ve onları zayıflatmalıyız. Onlar kıtadaki entegrasyon sürecini yok etmeyi denedi" diyen Maduro emperyalizme karşı mücadeleyi sürdüreceğini şu sözlerle ifade etti:

"Venezüella´da biz daimi mücadeleye inanırız. Venezüella eşitlikçi, demokratik ve adaletli bir barış istiyor. Biz Bolivar ve Chavez´in evlatlarıyız."

1990´larda Fidel Castro ve eski Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva´nın çabalarıyla başlayan Sao Paulo Forumu´na katılan kıtadaki sol parti ve organizasyonlar gelecekte nasıl hareket edeceklerine ilişkin bir fikir birliği belirlemeye çalışıyor. 

Kaynak: T24



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER