Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BMMYK TÜRKİYE TEMSİLCİSİ: ?TÜRKİYE EĞİTİMDEKİ YATIRIMLARLA DİĞER ÜLKELERE ÖRNEK OLUYOR´

BMMYK Türkiye Temsilcisi Katharina Lumpp, "Türkiye eğitim alanındaki yatırımlarla mültecilere ev sahipliği yapan diğer ülkelere örnek oluyor." dedi.

BMMYK TÜRKİYE TEMSİLCİSİ: ?TÜRKİYE EĞİTİMDEKİ YATIRIMLARLA DİĞER ÜLKELERE ÖRNEK OLUYOR´

18.10.2018 Perşembe

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Türkiye Temsilcisi Katharina Lumpp, Türkiye´nin eğitim alanındaki yatırımlarla mültecilere ev sahipliği yapan diğer ülkelere örnek olduğunu belirtti.

Ülkesini terk etmek zorunda kalan mültecilerin topluma uyumlarını arttırmak amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü ile BMMYK iş birliğindeki "Geçici Koruma Altındaki Sığınmacılara Yönelik Eğitim ve Psikososyal Destek Projesi"nin sertifika töreni gerçekleştirildi. Program, projenin tanıtım filmiyle başladı.

BMMYK Türkiye Temsilcisi Lumpp, böylesine başarılı bir programın sertifika törenine katılmaktan gurur duyduğunu belirterek, dil eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik etti.

Programın amacının, Türkiye´deki mülteci çocukların okullarına devam etmelerini sağlamak olduğunu dile getiren Lumpp, çocukların ebeveynlerine dil anlamında destek olmasının da önemine değindi.

Mülteci çocukların büyük gayretlerle Türkçe öğrendiklerini ifade eden Lumpp, "Şiir okuyacak ve sunum yapacak seviyelere geldiyseniz, bu başarıların altında sizin gayretleriniz yatıyor. Bu noktada Türkiye Cumhuriyeti´nin eğitime verdiği katkıdan bahsetmek çok anlamlı olur. Türkiye eğitim alanındaki yatırımlarla mültecilere ev sahipliği yapan diğer ülkelere örnek oluyor." diye konuştu.

Türkiye´nin dört yıl üst üste en çok mülteciyi misafir eden ülke konumunda olduğunun altını çizen Lumpp, bu projeyle mültecilere nasıl yardım edildiğinin gösterildiğini söyledi.

Lumpp, proje kapsamında çocukların eğitimlerini sosyal yardım merkezlerinde aldığını, bu sayede mülteci çocukların Türk akranlarıyla da kaynaştığını ve Türkiye´ye daha rahat alıştığını vurguladı.

Program, proje kapsamında başarı gösteren 120 öğrenciye sertifikalarının verilmesiyle son buldu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER