Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BM çalışanı Filistinlilerin işten çıkarılmasına tepki

Filistinli Mültecilerin Haklarını Savunma Heyeti Başkanı Ali Hüveydi, BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütünün Gazze Şeridi´nde bin civarında çalışanını işten çıkarmasına tepki göstererek kararın mali değil siyasi olduğunu söyledi.

BM çalışanı Filistinlilerin işten çıkarılmasına tepki

01. 08. 2018 Çarşamba

Filistinli Mültecilerin Haklarını Savunma Heyeti Başkanı Ali Hüveydi, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)´daki krizin mali değil siyasi olduğunu söyledi.

Hüveydi, Filistin Enformasyon Merkezi´ne konuyla ilgili yaptığı açıklamada, UNRWA´daki krizi çözmek için şu ana kadar ciddi bir girişim olmadığını ifade etti.

UNRWA son dönemde özellikle Gazze Şeridi´ndeki hizmetlerinde bir dizi kısıtlama yapmış ve bin civarında çalışanını işten çıkarmış veya yarı zamanlı işlere sevk etmişti.

UNRWA´nın hizmetlerini azaltmasının Filistinli mültecilerin hayatlarını olumsuz etkileyeceğini belirten Hüveydi, örgüt bünyesinde çalışan 30 bin kişi olduğunu bildirdi.

Örgütün yaklaşık yarım milyon öğrenciye ücretsiz eğitim imkânı sunduğunu hatırlatan Hüveydi, hizmetlerde yapılacak kısıtlamaların Filistinli mülteciler arasında sosyal ve ekonomik sorunları artıracağını söyledi.

Hüveydi, UNRWA´daki krizin tamamen siyasi olduğuna dikkat çekerek, "Kriz şayet mali olsaydı kolayca çözülürdü." dedi.

Örgütün bütçesindeki açığın çok büyük olmadığına işaret eden Hüveydi, bağışta bulunan ülkelerin istemeleri halinde bu açığı rahatlıkla kapatabileceklerini ifade etti.

Filistinliler kararı protesto etti

Öte yandan, Filistinli mülteciler davasına yönelik tehditler artarken, binlerce Filistinli dün Gazze kentinde toplanarak Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)´nın hizmetlerinde kısıtlamaya gitmesini ve çalışanlarını işten çıkarmasını protesto etti.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Yüksek Heyeti tarafından organize edilen protesto yürüyüşüne katılanlar, UNRWA´nın Gazze kentindeki binası önünde toplandı.

Göstericiler "Komploya izin vermeyeceğiz", "Bizi açlığa terk etmeyin" ve "Topraklarımıza döneceğiz" yazılı pankartlar taşıdı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Merkez Kurulu üyesi Hüseyin Mansur, gösteride yaptığı konuşmada, UNRWA´nın Filistinli mülteciler aleyhinde adımlar attığını söyledi.

Siyonistlerin Filistin Nekbesine şahit kalmaması planları olduğunu kaydeden Mansur, UNRWA´nın uygulamalarının örgütün çalışmalarını sona erdirmeyi hedeflediğini ifade etti. 

Kaynak: dogruhaber.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER