Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Biz Dinlemede Kalalım: AKP ?Ne Diyorsa O?? diyorlar

Veysi DÜNDAR

Biz Dinlemede Kalalım: AKP ?Ne Diyorsa O?? diyorlar

Yılbaşına girerken mesaj kutumuza düşen Sn. Berat Albayrak´ın SMS mesajını (aynısını son seçimlerde de yapmıştı) mesela Mc Donalds ya da Burger King gibi bir şirket atmış olsaydı, şu anda hakkında açılan KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) davaları yüzünden muhtemelen Türkiye´den tası tarağı toplayıp gitmenin planlarını yapıyordu.

Reklam olmasın diye yerli marka söylemedim. Aynı şey onlar için de geçerli. Benim senin onun izni olmadan kimseye telefon açamaz, telefon mesajı atamaz, alanına giremezsiniz. Ben demiyorum. Yasa öyle diyor.
Diyorlar?

?CHP çöp demek? ya. AKP´den öğreniyoruz. 1950´den 2018´e kadar, 68 yıllık Türkiye tarihinde bir Aytekin Kotil bir de Nurettin Sözen var hatırladığım sol ekolden İBB başkanı ama olsun AKP öyle diyorsa öyledir.

AKP bize gökten indi ne Demokrat Parti, ne Adalet Partisi, ne ANAP, ne Doğru Yol ne de Tayyip Erdoğan´ı siyasete kazandıran MSP, ne de Refah diye parti oldu tarihimizde. Ben de madem CHP çöp demek o zaman da bugünler de ?çöp adam? demek diyorum. Daha önce yazıma konu etmiştim. Memleketin sokaklarında çöp toplayıp ekmek parası peşinde koşanları. Eski Türkiye´de hurdacı vardı. Yeni Türkiye´de çuvalları 0 derecede ve 45 derecede dik yokuşlarda çeken iten ?çöp adamlar? var. Erdoğan CHP dönemini Cem Karaca´nın ?Hep Kahır? şarkısına bağlamıştı. Cem Karaca´nın dönemdaşı Moğollar´ın şarkısı da bu günler için uygun gibi:
?Çöple beslenenler, çalıp duran ziller, uyandırmalı ?
Diyorlar?

Geçen Cumartesi günü ?Unutmayın kimse AK Parti´ye oy vermek zorunda değil. Önce ahlakımızla, duruşumuzla, mütevaziliğimizle, değerlerimizle milletimizin gönlüne girecek, ardından yapacağımız hizmetlerle onların oyunu alacağız? diyen Erdoğan´a haftaiçi Salı günü ?Cumhur İttifakı´nı inşallah Ankara´mızda, başkentimizde, karşımızdaki illet ittifakına karşı muzaffer kılacağız. Buna hazırız değil mi?? şeklinde mukabele eden AKP genel başkanı´na Çarşamba günü tekrar ?Hep söylediğim gibi milletimiz bize oy vermeye mecbur ve mahkum değildir? sözleriyle Erdoğan arasında seçim yapmalı mıyız ya da hangisi doğru sorusuna cevap var mı? Bu kadar gelgit ve iniş çıkışa istinaden Bahçeli´nin EYT gibi konularda görüşlerini kabul ettiremediği AKP´ye belli ki redifli kafiyeli konuşmayı öğrettiği anlaşılıyor. Kendisi Zillet ifadesini kullanmıştı.malum.
Ki bu da başarılıdır. Tabii Millete Zillet/İllet denirse eğer rakip Cumhur olsa Cumhur´a ne denir? Abur?Cubur mu yoksa?
Diyorlar..

CHP´nin SGK´yı batırdığına, bu batmış SGK´nın küllerinden doğarak bugün ülkenin neredeyse yarısını ekonomik faaliyete dahil olmadıkları halde iaşe ve ibateye yetecek kaynağa sahip olduğuna inanmamızı vazeden AKP´nin, riyasetindeki İBB´nin şirketlerinden İspark gibi zarar etmesi neredeyse teorik olarak mümkün görünmeyenlerinin de aralarında olduğu 11 şirkette oluşan 94,5 milyon TL´lik ararın gerçek olmadığını bize anlatması gerekiyor.

Süperlig´in zirvesindeki Başakşehir göz kamaştıran başarısının arkasında bir zamanlar İBB´nin katkısı vardı. İBB nasıl oldu da bunu elinden çıkardı? Kulübü satar İspark´ın zararını azaltırdı.
Diyorlar?

AKP söylüyor biz dinliyoruz. Namütenahi bir dinleme halindeyiz. AKP susuyor MHP konuşuyor. MHP susuyor AKP konuşuyor.

Bize Başkanlık sistemi koalisyonları bitirecek denmişti.

25 Ankara ilçesinden 3´ü MHP´li adaylara veriliyor. Buna koalisyon demiyoruz, Cumhur İttifakı diyoruz. Oluyor ve bitiyor.

Cumhur, Halk Millet, Ulus demek. Halk Partisine karşı Halk İttifakının, Millet İttifakına karşı Halk İttifakının retorik havuzunda çırpınıyoruz.

Napolyon bize tarihten sesleniyor. Kulak verelim :
?Vende Savaşı´nı kendimi Katolik göstererek kazandım. Daha sonra kendimi Müslüman göstererek Mısır´a yerleştim. Papa´nın nüfuzunu yaymaya taraftar biri gibi görünerek İtalya´da papazları elde ettim. Eğer Yahudi bir kavme hükmetseydim Süleyman´ın mabedini yeniden inşa ederdim.?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz