Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bir kuş, bir insanı neden öldürmek ister?

ABD´deki Gulf Coast Livestock Müzayede Evi, geçen hafta sahibini öldüren dünyanın en tehlikeli kuş türü Cassowary´nin açık artırmada satılacağını duyurdu.

Bir kuş, bir insanı neden öldürmek ister?

ABD´nin Florida Eyaleti´nde çiftçilik yapan 75 yaşındaki Marvin Hajos, ayağı kayıp düştükten sonra Cassowary cinsi kuşunun saldırısına uğrayıp hayatını kaybetmişti. 

NY Post´un haberine göre, Gulf Coast Livestock isimli müzayede evi, kuşun 27 Nisan´da açık artırmaya çıkarılacağı açıklandı. 

Müzayede evinden yapılan açıklamada Marvin´in ´değerli kuşar koleksiyonu olduğu´ ve vasiyetinin kuşlarının sahipsiz kalmaması için açık artırmada satılması olduğu belirtildi. 

The flamboyant cassowary is natively found in the forests of Papua New Guinea and on it´s surrounding islands. It has adapted to a life without the need to fly due to the fact that, historically, the cassowary had no predators within it´s natural environment and therefore had no need to flee.

"Açık artırmada Marvel´in koleksiyonu dağıtılacak"

Rusya merkezli sputniknews.com´un Türkçe servisinin NY Post´tan alıntıladı habere göre, müzayede evinden Scotty Wilson, müşterilere kuşların özellikleriyle ilgili önceden detaylı bilgi verileceğini söyledi.

Florida Balık ve Yaban Hayatı Koruma Komisyonu, bu hayvanların satılabilmesi için müzeyede evinin izin belgesine sahip olması gerektiğini hatırlattı. ?

İnsanoğlunun yüzlerce yıldır,  adeta eli, ayağı hükmünde gördüğü birçok hayvanı evcilleştirdiği bilinmektedir.

Bunlar, ya at, deve ve fil gibi yük ve insan taşıyan, birde gerek etinden, sütünden, yağından ve yününden yararlanılanlarla birlikte, balık ve bazı ?kuş türleri dışında kalan hayvanları sözde evcilleştirmek akla hizmet etmediği gibi, insanın doğada bulunan hemen her şeye sahip, malik olmasının, insanının kendi dışında bulunan varlıkları kendi hâkimiyeti altına almanı ve kendi egosunu tatmin etmenin ağır bastığı görülmekteydi..

Buna bağlı olarak, kendi fıtratı gereği vahşi doğada yaşayabilecek donanımlara sahip bir hayvanın adeta kafese tıkılması, o hayatın ona reva görülmesi, onun da fırsatını yakaladığında insana neler yapabileceğini göstermiş oluyordu.

Buna rağmen, insanoğlu, denizleri kurutana, son akar suyu akmaz hale gelene, son ağacı kökünden kesene dek ve elde kalmış hayvan türlerini de gerek öteden beri var olan pis egosuna ve gerekse de kapitalist yaşam pratiğine uygun düşürdüğü bujjuva haline uygunluk içerisinde nesli, ekini ve tüm doğayı mahvedecekti.

Anlaşılan insanın sonu, işlediği amele göre şekillenecekti!

Haberde Cassowary´nin, dünyanın en tehlikeli kuşu olarak Guinness Rekorlar Kitabı´na dâhil edildiği, iki metre yükseklik ve 60 kg ağırlığa ulaşabilen bu kuşların saatte 50 km hız yapabildiği ve bu kuşların Avustralya ormanlarında ve Yeni Gine´de yaşadıkları, pençelerinin ve gagasının aynı derecede ölümcül olduğu belirtilmektedir.



Anahtar Kelimeler: insanı neden öldürmek ister

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER