Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bir Kayyum da Türk Kızılayı´na Atandı

Son dakika haberi... Şube kapatmaların usulsüz olduğu iddiasıyla şube başkanlarının açtığı dava sonucu Türk Kızılayı´na kayyum atandı.

Bir Kayyum da Türk Kızılayı´na Atandı

Ankara 9´uncu Sulh Hukuk Mahkemesi´nde görülen dava sonucunda Türk Kızılayı´nı olağanüstü genel kurula götürmek üzere kayyum atandı. Kızılay´a kayyum olarak mahkeme tarafından Adalet Bakanlığı Müşaviri Mekan Sarıkaya, Kızılay Ankara İl Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu ve Kızılay İstanbul İl Başkanı İlhami Yıldırım atandı.

Ankara 9´uncu Sulh Hukuk Mahkemesi, olağanüstü genel kurulun yapılıp sonlandırılması için de tedbir kararı verilmesine hükmederken kararında Hukuk Muhakemeleri Kanunu´nun 345´inci maddesi uyarınca tebliğ tarihinden itibaren 2 hafta süre içinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde isnaf yolunun açık tutulduğu belirtildi.

TÜRK KIZILAYI´NA KAYYUM SÜRECİ NASIL GELİŞTİ?

Türk Kızılayı´nın yurt genelinde bir süre önce 700´ün üzerindeki şube sayısı kapatma kararıyla 200´e düşmüştü. Yapılan şube kapatmaların usulsüz olduğu iddiasıyla şube başkanları tarafından olağanüstü genel kurul talep süreci başlatıldı. Genel merkezin yeterli sayıya ulaşan ihtarnameleri dikkate almadığı gerekçesiyle, konu yargıya taşındı. Bilirkişi raporuyla da olağanüstü genel kurul toplantısı için gerekli çoğunluğun tespit edilmesi üzerine Ankara 9´uncu Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından olağanüstü genel kurul yapılması göreviyle Türk Kızılayı´na kayyum atandı.

 

KARAPINAR: TÜRK ADALETİNE GÜVENİYORUZ

Gelişmeleri değerlendiren Türk Kızılayı Ankara Kavaklıdere Şubesi Başkanı Gültekin Çağrı Karapınar, "Kapatılan şubeler aktif olarak çalışan ve Türk Kızılayı´na da ciddi manada topladığı bağışlarla dinamik bir güç katan şubelerdi. Yanlış olduğuna inandığımız şube kapatmaları kararında, tepkimizi hukuki olarak ortaya koyduk. Türk adaletine güveniyoruz. Türk Kızılayı´nı hak ettiği seviyeye taşımanın milli bir görev olduğu inancındayız" dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER