Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BİNALİ YILDIRIM TÜRKA MİNİ ZİRVESİ´NE KATILDI

TBMM Başkanı Yıldırım, "Avrasya´da Ekonomik İş Birliği, Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma" konulu Avrasya Meclis Başkanları üçüncü toplantısı kapsamında gerçekleştirilen TÜRKPA Mini Zirvesi´ne katıldı.

BİNALİ YILDIRIM TÜRKA MİNİ ZİRVESİ´NE KATILDI

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) örgütüne Özbekistan ve Türkmenistan´ın da dahil olması için gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Yıldırım, Antalya Kaya Palazzo Oteli´nde gerçekleştirilen "Avrasya´da Ekonomik İş Birliği, Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma" konulu Avrasya Meclis Başkanları üçüncü toplantısı kapsamında gerçekleştirilen TÜRKPA Mini Zirvesi´ne katıldı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, TÜRKPA üyelerini Türkiye´de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

TÜRKPA´da yer alan Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan meclis başkanları olarak ortak bir hedef için toplandıklarını dile getiren Yıldırım, "Bu genç örgüt TÜRKPA´nın ülkelerimizin parlamentoları adına güzel hizmetleri başaracağına yürekten inanıyorum. Bu bir aile meclisi, atalarımızdan aldığımız mirası, bizden sonraki kuşaklara devretmeyi hedefliyoruz. Kısa sürede Özbekistan´ın tam veya gözlemci üye olması arzumuzdur, ortak hedefimizdir. Türkmenistan´ın da bir şekilde dahil olması için gayret göstermemiz gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

TBMM Başkanı Yıldırım´ın kabulleri

Yıldırım, Pakistan Senato Başkan Yardımcısı Saleem Mandviwalla´yı ve Katar Şura Meclisi Başkanı Ahmed Bin Abdullah Al Mahmud´u kabul etti.

TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop´un da katıldığı kabul, basına kapalı gerçekleşti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER