Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BİLGİÇ: KANUNLAR SEYYARLARA KARŞI AVM SAHİPLERİNİ KORUYOR!

Araştırmacı-yazar Muammer Bilgiç, kişisel sosyal medya hesabından bir takım değerlendirmelerde bulundu.

BİLGİÇ: KANUNLAR SEYYARLARA KARŞI AVM SAHİPLERİNİ KORUYOR!

Ülkede son 15 yılda toplanan vergi miktarına dikkat çeken Bilgiç, bu paranın değerlendirilmesi noktasındaki ´yasalar çerçevesi´ ibaresine dikkat çekerken, zabıtaların seyyar satıcıları kovalarken AVM sahiplerini kovalamamasını da aynı ´yasalar çerçevesi´ne dayandığını belirtti:

Bilgiç´in açıklamaları şu şekilde:

Bu ülkede son 15 yılda eski parayla 3.758.000.000.000.000.000 lira vergi toplanmış, iktidar da bu parayı yasalar çerçevesinde -ki saray yapmak da yasaldır- dilediği gibi değerlendirmiş.

3.758. 000.000.000.000.000 lira (3 kentilyon 758 katrilyon)!

Zabıtalar seyyar satıcıları kovalarlar ama AVM sahiplerini kovalamazlarmış. Çünkü kanunlara uyanlar kovalanmazlarmış. Demek ki neymiş? Kanunlar AVM sahiplerini seyyar satıcılara karşı korurmuş. Düşünsenize, kanunlar olmasaydı da yoksullar zenginleri yeseydi, ne olurdu halimiz?

Bu dünya sınanma yeri. İnsan helal lokmanın değil de lokmanın peşinden koşmaya başlayınca, para kimdeyse ona yanaşır, gücü kutsar, güce tapar. Hak ve adaleti güce göre tanımlar. Geçmişte kimler kendisine hak, adalet, vicdan, merhamet demişlerse önce onları yiyerek semirir.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER