Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Beytülmakdis Uzmanları Yetiştirmek İstiyoruz

Beytülmakdis Uzmanları Yetiştirmek İstiyoruz

Beytülmakdis Uzmanları Yetiştirmek İstiyoruz

Beytülmakdis sizin için ne anlam ifade ediyor ?

Beytülmakdis biz Müslümanların ortak bir davası. Hatta İslam aleminin birçok sorunu arasında en önemlisi hangisi diye sorarsanız, ?ilk sırada Filistin ve Kudüs davası gelir? diyebilirim.

Bununla birlikte biz Müslümanların kudüse olan ilgisi genelde duygusal ve dönemsel tepkiyle sınırlı.Bu nedenle maalesef sevgimiz tepkisel olmanın çok ötesine geçemiyor. Bu sorunun üstesinden gelebilmek için bu kadar ehemmiyetli meseleyi akademik düzeyde bir disiplin içerisinde ele almaya ihtiyacımız var.

Peki siz bu konuda neler yapıyorsunuz ?

Az önce de dediğim gibi bu davanın gerçek anlamda savunucusu olabilmek için meseleyi ilmi ve akademik şekilde kavrayan uzman kişilere ihtiyaç var. Bu amaçla Filistin ve Beytülmakdis meselesini temsil edecek öncüleri ve uzmanları yetiştirmek amacıyla Beytülmakdis Öncüleri Derneği´ni kurduk.

Oluşturduğumuz öğrenci gruplarıyla Kudüs´ün eski ve yeni tarihi, Yahudilik ve Siyonizm´i kapsamlı bir derinlikle inceliyoruz. Kudüs´ün özgürlüğüne giden süreçlerde şahısları, genel durumu, izlenen stratejileri irdeleyip okumalar ve tahliller gerçekleştiriyoruz.Tüm bu kapsamlı eğitim seminerleri yanında her seviyede okul, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve kurumlarda kurs ve seminerler düzenliyoruz.

2015 yılından bu yana on binlerce öğrenciye seminer verdik, kamp programları ve seminerlerle yüzlerce Kudüs öncüsünün yetişmesine vesile olduk.Elhamdülillah bu eğitimi alan genç kardeşlerimiz şimdi okullarda kendileri sunumlar yapıyorlar.

Son olarak şunu sorayım. Bu satırları okuyanlara yani Kudüs dertlisi olan kardeşlere ne tavsiye edersiniz?

Kardeşlerimizin Kudüs bilincini sürekli diri tutmaları gerekir. Ben özgürlüğe dünden daha yakın olduğumuzu düşünüyorum. Bunun çok somut göstergeleri var. Ancak daha fazla çalışmamız gerekiyor. Bu çalışmanın öncüleri elbette gençler olacaktır. Fakat daha önce ifade ettiğim gibi önceliklerimizi yeniden belirlememiz gerekir. Bizim seminerlerimize katılan birçok genç arkadaşımız, Filistin davasına bakış açısının değiştiğini itiraf ediyor. Çünkü İslam aleminde Batıya hatta İsrail´e kıyasla yeterli düzeyde eğitim çalışması yapacak kurum yok. Bu nedenle bilgi ve stratejiyi elinde bulunduran sürekli bir adım önde yürüyor. Bugün Müslümanların fetih yerine ?fetihe hazırlık çalışması? yapmaları gerekli. Bütün İslam coğrafyasının sorunlarının kilit taşı olan Kudüs ve Beytülmakdis meselesine herkesin bir program çerçevesinde zaman ayırmasını tavsiye ediyorum.

Bir davaya olan ilgi sadece sevgiyle olmaz. Bunun yanında sorumluluk bilinciyle hareket etmek gerekir. Bu sorumluluğun ilk basamağı da o davayı bütün boyutlarıyla öğrenmektir. Ondan sonrası kendiliğinden gelecektir inşallah.

 

Kaynak: bidünyahaber



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER