Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Beyaz Saray´da fırtına gibi esen kadını görmek

Serdar Turgut- 22.04.2018

Beyaz Saray´da fırtına gibi esen kadını görmek

ASLINDA bu binayı tekrardan görmek hiç istemiyordum. Hakan Atilladavası boyunca duyduklarımdan ve şahit olduklarımdan dolayı ruhumu kararttığı için bu adliye binasını bırakın görmeyi, yanından bile geçmemeye kararlıydım. Tabii 16 Mayıs´ta Atilla´nın alacağı cezayı öğrenmek için zorunlu olarak gelecektim de o güne kadar binayı düşünmek bile istemiyordum.

Ancak Başkan Trump´ın avukatı Michael Cohen hakkında açılan davaya Trump´ın ilişkide bulunduğu söylenen Stormy (Fırtınalı) Daniels´in de geleceğini duyunca dayanamadım ve onu bir de yakından göreyim diyerek gittim o binaya.

BU NEYİN DAVASI?

İlk önce size bu davanın neyle alakalı olduğunu kısaca anlatmalıyım. Stormy Daniels takma adlı kadın, bir hayat kadını ve Trump´ın eskiden onunla ilişkide bulunduğu iddiası var. Avukat olan ama aslında ?ayar verici? olarak çalışan Michael Cohen´in, Daniels´e bu ilişki hakkında hiç konuşmaması için 130 bin dolar ödediği öne sürülüyor.

FBI böyle bir bağlantının olup olmadığını araştırmak için Cohen´in bürosunu basıp tüm evrakına el koydu. Cohen hakkında içinde banka dolandırıcılığının da bulunduğu birçok suçlamayla ilgili bir dava açıldı.Stormy Daniels de bunun bir reklam vesilesi olacağını görerek ilk davaya katılmaya karar verdi.

STORMY HAKLI ÇIKTI

Biz gazetecilerin binaya girdiği kapının yanındaki ana girişin önü kameraman doluydu. Stormy´yi getiren araba yaklaşınca etraf savaş alanına döndü. En iyi görüntüyü almak için itişmeye başlayan kameramanlar etrafı dağıttı. Ben kadına uzaktan baktıktan sonra içeriye girdim.

Kendisi için hayli muhafazakâr sayılması gereken kıyafeti, etek boyu nedeniyle hâlâ ilgi çekiyordu. Dava, Hakan Atilla davasının görüldüğü katın üstünde, 21´inci kattaydı. Salonun içi sadece gazeteciyle doluydu. Ben arkada oturdum, Stormy ise giriş kapısının solundaki bölüme.

Tam bir alt kattaki tüm kötü anılar beni basmaya başlamıştı ki kapıdan bana deja vu yaşatan bir kişi girdi. Bizim davada savcının getirdiği şahitlere FETÖ´yle ilgili sorular soran, Hakan Atilla´nın avukatlarından Todd Harrison´dı bu kişi. Onun hukuk âleminin yükselen yıldızı olduğu, Atilla davası sürerken bana söylenmişti. Şimdi de Trump´ın avukatının davasında avukatı olmuştu ve medyada parlayacağı da kesindi.

ANAYASAL PROBLEM

Aslında bu davada çok daha önemli bir mesele de tartışılıyor. Cohen´in avukatı Harrison, Başkan´ın avukatının belgelerine el koyan FBI´ın, bunlara ilk önce Trump bakmadan bakamayacağını, çünkü Başkan´ı ilgilendiren gizli kalması gereken bilgiler içerebileceğini söylüyor. Yani davaya bakan Hâkim Kimba Wood, ciddi bir anayasal karar vermek de zorunda. Günün sonunda, FBI´ın bu belgelere özel atanacak bir hukuk timi incelemeden önce bakmaması yolunda bir ara karar verdi.

Başkan Trump´ın Beyaz Saray´da gün boyu davayı televizyondan izlediği ve çok sinirli olduğu anlatılıyor.

DAVA OLAYLI BAŞLAMIŞTI

Hakan Atilla davasından biliyoruz; hâkimler dava başlamadan önce sanık ve avukatlarıyla bir ön görüşme isteyebiliyor. Bu defa da böyle oldu. Hâkim Kimba Wood, Michael Cohen´i ön görüşme için davadan önce salona çağırdı. Ama o günün sabahı Trump, Cohen´i aradıktan sonra (artık ne konuşulduysa) Cohen´e bir güven geldi ve görüşmeye gitmek yerine kaldığı otelin önüne iskemle atıp kameraların önünde arkadaşlarıyla bir puro partisi yaptı.

Neye güvendiği belli değil ama Hâkim Kimba Wood´un bu tavra hayli kızdığı davada belliydi. Bu durum ?Acaba Trump ona bir af mı getirecek?? tartışmasına da yol açtı.

Şimdi böyle başlayan davada o belgelerden ne çıkacağı ve skandalın nasıl büyüyeceği merak ediliyor. Stormy Daniels kendisine tehditler geldiğini ileri sürüyor. Avukatı da sürekli medya şovu yapıyor.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER