Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BEŞİKTAŞ DERBİLERDE ´GÜNEŞ´ AÇTI

Beşiktaş Futbol Takımı, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde, Fenerbahçe ve Galatasaray´a karşı galibiyet oranını yukarıya taşıdı.

BEŞİKTAŞ DERBİLERDE ´GÜNEŞ´ AÇTI

 Beşiktaş Futbol Takımı, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde, Fenerbahçe ve Galatasaray´a karşı galibiyet oranını yukarıya taşıdı. 

Spor Toto Süper Lig´in 23. haftasında Fenerbahçe´yi 3-1 mağlup eden Beşiktaş´ın, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde derbilerdeki performansı dikkati çekiyor.

Güneş öncesindeki 15 sezonda derbi maçlarda kazanma oranı düşük kalan siyah-beyazlı takım, Güneş´in görev yaptığı 2,5 sezonda daha olumlu bir performans sergiledi.

Fenerbahçe ve Galatasaray ile Süper Lig´in yanı sıra Türkiye Kupası, TFF Süper Kupa ve Atatürk Kupası´nda olmak üzere Güneş öncesinde 71 maç yapan Beşiktaş, bunların 23´ünü kazandı. Söz konusu derbi maçlarda 15 beraberlik alan ve 33 kez rakiplerine mağlup olan siyah-beyazlı ekip, galibiyet oranında yüzde 32,3´te kaldı.

Beşiktaş, 2013-2014 sezonunda Galatasaray ile ligin ilk yarısında yaptığı derbide, yaşanan saha olayları nedeniyle 3-0 hükmen mağlubiyet almıştı. 

Güneş´ten önceki 6 sezonda galibiyet yüzdesi 17,8 

Şenol Güneş öncesindeki 6 sezon dikkate alındığında ise 28 derbi maçın 5´ini kazanan siyah-beyazlı ekibin galibiyet yüzdesi 17,8´e kadar düştü.

Beşiktaş, özellikle Hırvat çalıştırıcı Slaven Bilic´in görev yaptığı 2014-2015 sezonunda derbilerdeki kötü performansını unutturmayı başardı. Siyah-beyazlı ekip, söz konusu sezondaki 4 derbiyi de mağlup tamamlayarak Fenerbahçe ve Galatasaray´a karşı tarihinin en kötü performansını göstermişti.

Güneş yönetiminde 13 derbide 6 galibiyet

Siyah-beyazlı ekip, Şenol Güneş´in görev aldığı 2,5 sezonda şu ana dek 13 derbi mücadelesine çıktı. Bunların 6´sında Fenerbahçe ve Galatasaray´a üstünlük kuran Beşiktaş, yüzde 46,1 galibiyet oranı yakaladı.

Beşiktaş, Güneş´in teknik direktörlüğünde rakipleri karşısında 4 beraberlik alırken 3 kez mağlup oldu.

Siyah-beyazlı ekip, Güneş döneminde Galatasaray´ı 4 kez yenerken Fenerbahçe´ye 2 defa üstünlük kurdu.

Şenol Güneş´in ilk sezonunda 3 galibiyet

Beşiktaş, Güneş´in göreve geldiği 2015-2016 sezonunda derbilerde Galatasaray´ı iki maçta da yendi, Fenerbahçe maçlarından da birer galibiyet ve mağlubiyetle ayrıldı.

2016-2017 sezonunun ilk derbi maçında TFF Süper Kupa´da Galatasaray ile karşılaşan Beşiktaş, normal süresi 0-0 ve uzatma bölümü de 1-1 biten maçı penaltılarda yitirdi. Söz konusu sezon ligde derbilerde sadece Galatasaray´ı yenen siyah-beyazlı ekip, diğer derbi mücadelelerini beraberlikle tamamladı. Beşiktaş, geçen sezon derbilerdeki tek yenilgisini ise Türkiye Kupası´nda Fenerbahçe´ye 1-0 mağlup olarak yaşadı.

2017-2018 sezonunda şu ana dek 3 derbiye çıkan Beşiktaş, bunların 2´sinde rakiplerine üstünlük kurmayı başardı. Ligin ilk yarısında Galatasaray´ı 3-0 yenen siyah-beyazlı ekip, Fenerbahçe´ye ise deplasmanda 2-1 mağlup oldu. Beşiktaş, Süper Lig´in ikinci yarısındaki ilk derbi mücadelesinde Fenerbahçe´ye evinde 3-1 üstünlük kurdu.

Galatasaray´a yenilgisi yok

Beşiktaş, Şenol Güneş´in teknik direktörlüğünde Galatasaray´a karşı yaptığı derbilerde yenilgi görmedi.

Sarı-kırmızılı rakibiyle 6 derbi mücadelesine çıkan siyah-beyazlılar, bunların 4´ünü kazandı. Beşiktaş, Galatasaray ile oynadığı 2 derbi maçını ise berabere tamamladı.

Yenilgiler Fenerbahçe´den 

Siyah-beyazlı ekip, Güneş dönemindeki derbi yenilgilerini ise Fenerbahçe karşısında aldı.

Fenerbahçe ile 2,5 sezonda 7 kez karşı karşıya gelen Beşiktaş, rakibine 2 kez üstünlük kurdu. Sarı-lacivertli takımla 2 defa berabere kalan siyah-beyazlı ekip, 3 derbi mücadelesinden yenilgiyle ayrıldı.

İç sahada 4 galibiyet

Güneş döneminde evinde 7 derbiye çıkan Beşiktaş, bunların 4´ünde rakiplerine üstünlük kurdu.

Fenerbahçe ve Galatasaray ile sahasında oynadığı 2 maçı beraberlikle tamamlayan siyah-beyazlı ekip, 1 maçta ise mağlup oldu.

Beşiktaş, Süper Kupa´daki Galatasaray karşılaşmasını ise Konya´da oynamıştı.

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER