Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BERLİN´DEN ANKARA´YA DİN ADAMI AMBARGOSU

Ülkede yaşayan Müslümanlar üzerinde ?dışarıdan nüfuz kurulmaya´ çalışıldığını öne süren Alman hükümeti, önlem alınacağını duyurdu. İçişleri Bakanı Müsteşarı Kerber ?Türk kökenli Müslümanlar Almanya´daki yaşam tarzlarına uygun kriterlerini geliştirmeli ve

BERLİN´DEN ANKARA´YA DİN ADAMI AMBARGOSU

Almanya´da İçişleri Bakanlığı, Türkiye başta olmak üzere dış güçlerin, ülkedeki Müslümanlar üzerindeki etkisini azaltmak için harekete geçti. DW Türkçe´nin aktardığına göre İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Markus Kerber Berlin´de yayımlanan Tagesspiegel gazetesine verdiği demeçte, Almanya´daki Türk kökenli Müslümanların ?Almanya´daki yaşam tarzlarına uygun kendi kriterlerini geliştirmeleri ve dini personellerini yetiştirmesi gerektiğini? belirterek ?Bu durum muhtemelen Ankara´nın hoşuna gitmeyecek ve sorunlara yol açacak. Ancak biz buna dayanacağız? dedi. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Markus Kerber, özellikle Diyanet İşleri Türk İslam Birliği´ne (DİTİB) atıfta bulunarak ?Biz yurt dışından güçlerin Almanya Müslümanlarına dinlerini nasıl yaşayacaklarını tavsiye etmelerine çok uzun süre seyirci kaldık? diye konuştu.

Türkiye´deki Diyanet İşleri Başkanlığı´na bağlı olan DİTİB´in camilerinde görev yapan imamlar Türkiye´den gönderiliyor ve maaşları Türk devletince ödeniyor. Müsteşar Kerber, Almanya´da sayıları yaklaşık beş milyona ulaşan Müslümanların, ?Almanya İslamı ve niteliğini belirlemesi gerektiğini? belirtti. Alman devletinin bu konuya doğrudan müdahil olmayıp kendi aralarında organize olmaları için Müslümanlara yardım edebileceğini kaydeden Kerber, İçişleri Bakanı Horst Seehofer´in Almanya Müslümanlarını, ?Almanya İslamı konusunda bir tartışma yürütmeleri? konusunda teşvik edeceğini ifade etti.

DİTİB´e bağlı camilerde görev yapan bazı imamların FETÖ´nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Türk konsolosluklarına FETÖ yapılanması hakkında bilgiler içeren raporlar sunarak ajanlık faaliyetleri yürüttüğü yönündeki iddialar, Berlin ile Ankara arasında ilişkilerin gerilmesine yol açmıştı. DİTİB ?casusluk´ iddialarını reddetmişti. Almanya´da DİTİB´e bağlı yaklaşık 900 cami bulunuyor.



Anahtar Kelimeler: BERLİN ANKARA ADAMI AMBARGOSU

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER